Dekret Arcybiskupa Kolonii z dnia 15.06.2021Art 1. Eryguje się parafie Katedralną w Akwizgranie. Art 2.Ogłaszam naszą osobę Administratorem Apostolskim w Akwizgranie. Art 3.Dekret wchodzi w życie z dniem ogłoszenia. (-) Karl Friedrich von Hohenzollern Arcybiskup Kolonii
Jak rozumiem, moja posługa w tym mieście nie jest już potrzebna?
Może być ojciec moim pomocnikiem.
Cytat: Gagik Bagratuni w 15 Czerwiec, 2021, godz.20:59:19Jak rozumiem, moja posługa w tym mieście nie jest już potrzebna?Zapraszam do Monachium. http://www.cesarstwoniemieckie.darmowefora.pl/index.php/topic,93.0.html
Dziękuję za zaproszenie. Wprawdzie ostatnio Zakon otrzymał nadanie w Saksonii, ale nie mamy tam jeszcze kościoła, zatem najprawdopodobniej w tę niedzielę odprawię celebrację w monachijskim Frauenkirche.
Ojcze w każdym mieście Ojca posługa jest bardzo potrzebna.
Cytat: Gagik Bagratuni w 15 Czerwiec, 2021, godz.21:14:05Dziękuję za zaproszenie. Wprawdzie ostatnio Zakon otrzymał nadanie w Saksonii, ale nie mamy tam jeszcze kościoła, zatem najprawdopodobniej w tę niedzielę odprawię celebrację w monachijskim Frauenkirche.W mieście obecnie znajduje się niewielka kaplica katolicka. Myślałem nad wykupieniem od Luteran jednego z kościołów i ponowną jego konsekracją. Co Ojciec na to?