Teraz po pucharze będzie długi sezon, gdzie będzie jedna liga a w niej wszystkie drużyny, czyli łącznie w jednej lidze będzie 20 drużyn. Dobrze zrozumiałem Panie Joachimie ?
Chodzi mi o to, że zdobyliśmy ileś punktów, zajęliśmy któreś miejsce i teraz to nie ma znaczenia ?
Czy to oznacza, że nasza reprezentacja uzyskała "rozstawienie" i będzie grała na mundialu w grupie ze słabszą drużyną i wyjdą z grupy?
Cytat: Friedrich von Baden w 20 Sierpień, 2022, godz.19:51:40Czy to oznacza, że nasza reprezentacja uzyskała "rozstawienie" i będzie grała na mundialu w grupie ze słabszą drużyną i wyjdą z grupy?W pewnym sensie.Wasza grupa to (o ile dobrze rozumiem to, co mi tłumaczył wcześniej Heinz) grupa D, a w niej:Wandystan (teraz byli w Dywizji A, skończyli na 4 miejscu)Niemcy (byliście w Dywizji B i wygraliście, więc system liczy was jakbyście mieli 8 miejsce w Dywizji A)Slawonia (byli w Dywizji A, skończyli na 9 miejscu, więc system ich policzy jakby byli 2 w Dywizji B)Skarland (6 w Dywizji B)Baridas (10 w Dywizji B)Czy to jest otrzymanie słabszych drużyn? Nie wiem, oceńcie sami. Jak dla mnie to Niemcy są mocnym faworytem do awansu z miejsca 2, albo nawet do zrobienia wielkiej niespodzianki, obicia Wandystanu i wygrania grupy. Moim zdaniem na pewno gorzej niż na miejscu 3 nie skończycie
Piłka jest okrągła a bramki są dwie
Faza grupowa XXIII edycji v-mundialu:Grupa A1. Bialenia2. Cesarstwo Niemieckie3. Edelweiss4. Hasseland5. SkarlandGrupa B1. Austro-Węgry2. Lumeria3. Sclavinia4. Volkian5. VoxlandGrupa C1. Dreamland2. Leocja3. Starosarmacja4. Teutonia5. WestlandGrupa D1. Baridas2. Slawonia3. Trizondal4. Wandystan5. Winkulia