Dobra.
Cytat: Karl Friedrich von Hohenzollern w 22 Kwiecień, 2021, godz.20:48:05Dobra.Mości książę, tak się nie odpowiada Regentowi i przyszłemu Cesarzowi Niemiec nawet jak jest się członkiem rodu Hohenzollernów. Jego Wysokość Regent uznał (choć nie musiał) "postanowienie" byłego cesarza o włączeniu pana do rodu i nadany przez niego tytuł książęcy. Fakt ten nie oznacza, że jest pan mu równy. Nie musi pan również aż tak się wywyższać i obnosić ze swoim pochodzeniem i tytułami. Jeszcze trochę a nawet pies z najdalszej wsi Cesarstwa będzie musiał księciu złożyć pokłon. Teraz słów kilka po za przyjęta narracją. Miałem tego nie robić tak publicznie, ale zdaje się inaczej nic do pana nie dotrze. Wiemy kto stoi za postacią Karla Friedricha von Hohenzollerna, ale postanowiliśmy dać panu szansę na wspólna zabawę nie zamykając drzwi przed nosem, jak to miało miejsce w wielu innych krajach. Proszę więc przyjąć do wiadomości że nie pan ustala zasady tej zabawy i chce czy nie, będzie musiał dostosować się do reguł które są tu przyjęte. Inaczej będziemy musieli się pożegnać. Ustaliliśmy z Jego Wysokością Regentem, że przyjmiemy część narzuconej przez pana historii o pańskim pochodzeniu, choć tego typu praktyki podszywania się pod osoby które opuściły v-świat lub pod znane rody królewskie v-świata w żadnym państwie nie są akceptowane. Proszę więc docenić ten gest dobrej woli. Proszę też przyjąć do wiadomości, że nie przysługuje panu tytuł Jego Wysokości, którym posługują się jedynie następcy tronu i głowy koronowane. Nie jest pan ani jednym, ani drugim. Tytuł który przysługuje panu za zgodą Jego Wysokości Regenta to Jego Książęca Mość i tyle lub aż tyle. Nikt nie dostaje przy wejściu wszystko na tacy, jak by to pan chciał. Na tytuły i godności trzeba sobie zapracować lub zasłużyć. Pan dopiero przekroczył próg Cesarstwa, a dostał już bardzo dużo. Proszę więc aktywnie włączyć się do wspólnej zabawy przy budowie Cesarstwa, albo poszukać sobie innego państwa w którym będzie pan niszczył to co inni zbudują. Takich zachowań i działań MY tolerować nie będziemy. Mam nadzieję że otrzymawszy Księstwo Lippe zajmie się pan nim jak najlepiej umie, a po otrzymaniu przydziału w armii pokaże że jest wzorowym oficerem, który pnie się po szczeblach kariery. Proszę sobie moje słowa przemyśleć i na poważnie wziąć do serca, nie chcę więcej wracać do tematu "Jestem synem cesarza i następcą tronu".