Jej Królewska Mość lekko dygnęła przed Cesarzem a następnie odpowiedziała: CytujBardzo dziękuję Waszej Cesarskiej Mości za ten przepiękny bukiet przepięknych kwiatów. Również mam prezent dla Was Panie.Królowa skinęła dłonią i niedługo potem Królewski Stajenny przyprowadził białego konia. CytujJest i prezent! - powiedziała KrólowaTo najlepszy ogier arabski ze stajni w Stuttgardzie. Mam nadzieję, że prezent podoba się Waszej Cesarskiej Mości.
Bardzo dziękuję Waszej Cesarskiej Mości za ten przepiękny bukiet przepięknych kwiatów. Również mam prezent dla Was Panie.
Jest i prezent! - powiedziała KrólowaTo najlepszy ogier arabski ze stajni w Stuttgardzie. Mam nadzieję, że prezent podoba się Waszej Cesarskiej Mości.
Królowa oglądając prezent odrzekła:CytujPiękny diadem, z pewnością będę go nosić.Po przywitaniu Królowa wraz z zacnym gościem udali się do sali by zjeść wystawny obiad, podczas którego rozmawiali o pałacu, który tak spodobał się JCM. CytujZawsze Wasza Cesarska Mość jest mile widziana na mym zamku - powiedziała królowaMoże zaprowadzę na pokoje byś mógł po podróży odpocząć. Jednak później zapraszam do wielkiej sali, gdyż odbędzie się przyjęcie na cześć Waszej Cesarskiej Mości. - dodała po chwili.
Piękny diadem, z pewnością będę go nosić.
Zawsze Wasza Cesarska Mość jest mile widziana na mym zamku - powiedziała królowaMoże zaprowadzę na pokoje byś mógł po podróży odpocząć. Jednak później zapraszam do wielkiej sali, gdyż odbędzie się przyjęcie na cześć Waszej Cesarskiej Mości. - dodała po chwili.
Królowa spojrzawszy na Cesarza odrzekła: CytujAleż nie, czasu jeszcze dużo do wieczora. Więc zapraszam do zwiedzania. CytujPodczas zwiedzania Królowa wraz z Cesarzem przemierzyli długi korytarz na którego końcu znajdowały się drzwi sali balowej. CytujPrzeszli przez przeciwległe drzwi za którymi znajdowała się mała sala. CytujWłaśnie zmierzamy do najpiękniejszej komnaty w zamku, niedaleko której jest wyjście do parku - Objaśniła idąc szybkim kroki królowa.CytujJesteśmy - powiedziała zatrzymując się przed otwieranymi przez służbę drzwiami. CytujTo była ostatnia komnata którą chciałam pokazać dziś Waszej Cesarskiej Mości - powiedziała królowa podekscytowana następnym zajęciem Królowa wraz z Cesarzem wolnym krokiem przeszła do parku. Jego Cesarska Mość złapał Królową pod rękę i zaczęli spacerować rozmawiając.CytujDawno nie odwiedzałam Cesarskiego Dworu - Powiedział KrólowaMoże Wasza Cesarska Mość opowie co słychać na Berlińskim Dworze? -wtrąciła jeszcze
Ależ nie, czasu jeszcze dużo do wieczora. Więc zapraszam do zwiedzania.
Podczas zwiedzania Królowa wraz z Cesarzem przemierzyli długi korytarz na którego końcu znajdowały się drzwi sali balowej.
Przeszli przez przeciwległe drzwi za którymi znajdowała się mała sala.
Właśnie zmierzamy do najpiękniejszej komnaty w zamku, niedaleko której jest wyjście do parku - Objaśniła idąc szybkim kroki królowa.
Jesteśmy - powiedziała zatrzymując się przed otwieranymi przez służbę drzwiami.
To była ostatnia komnata którą chciałam pokazać dziś Waszej Cesarskiej Mości - powiedziała królowa podekscytowana następnym zajęciem
Dawno nie odwiedzałam Cesarskiego Dworu - Powiedział KrólowaMoże Wasza Cesarska Mość opowie co słychać na Berlińskim Dworze? -wtrąciła jeszcze
Wasza Cesarska Mość,Dostojni Goście,Szlachetne Panie i PanowieDzisiejszego wieczoru jestem wielce szczęśliwa, gdyż mam zaszczyt was tu gościć. Równie bardzo cieszy mnie przybycie naszego miłościwe panującego Cesarza. Przyjęcie czas rozpocząć, zapraszam wszystkich do tańców i ucztowania. Niech nasza radość przewodzi nam w dzisiejszym przyjęciu.A więc wznoszę toast za Prusy, Wirtembergię, za JCM, za przyjaźń łączącą nasze państwa i za nas wszystkich tu zebranych. Nasze zdrowie!