Cytat: Sophie von Württemberg w 28 Czerwiec, 2022, godz.22:19:17To nie są żarty. (Choć tak to wygląda) Ja byłam w szoku wielkim, ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta.Praktycznie cały mikroświat zareagował tka samo, czyli niedowierzanie, śmianie się, komentowanie lub właśnie brak komentarza. Ojajaj. Trochę brak słów, oraz brak chęci aby to komentować, bo czy Piechota może uratować taki wrak mikronacji. Nagle miałby to wszytko odratować sprawić, że będzie to top 5 mikronacja... No raczej nie. Nie da rady.
To nie są żarty. (Choć tak to wygląda) Ja byłam w szoku wielkim, ale jak to mówią tonący brzytwy się chwyta.
Bardzo możliwe, że pomoże. Jest tam najbardziej aktywnym duchownym. Rotia jest już tak na skraju upadku, co im zaszkodzi bardziej. Wprowadzi tam obowiązkową codzienną narracje i ich może wywinduje w górę, ale czy odbuduje autorytet to nie sądzę.
Zgadzam się w zupełności z ostatnią wypowiedzią Waszej Królewskiej Mości. Mam też przeczucie że może się wcześniej znudzić tronem patriarszym.
Jeszcze mu szczęścia, a z Rotria wolę nie mieć nic wspólnego.
Na początku działania Rotrii podobały mi się, uważałem, że mieszkańcy Rotrii mogą dużo zdziałać, szczególnie na niwie wiary. Ale jak rozpoczely się wojny podaży usuwanie nieprzychylnych skoczyło się moje zainteresowanie. Wydaje mi się, że najbliżej rozwijania wiary, w tej chwili, jest Zakon Templariuszy, a nie duchowni z Rotrii
Uzbrojeni ludzie, z nieznanych przyczyn, nieznanych motywów, z nieznanej organizacji dokonali zamachu, próby pozbawienia życia Klemensa V.Oddano strzały, ale niecelne. Gwardia Patriarsza szybko ruszyła i aresztowała winnych. Patriarsze nic się nie stało, potem dalej sobie spacerował po ogrodzie.