Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: Obrady Reichstagu  (Przeczytany 31215 razy)

26 Czerwiec, 2022, godz.17:29:44
Odpowiedź #390

Friedrich von Baden

• Jego Wielkoksiążęca Mość
Szanowni Państwo
Dobrze wydam dekret
Natomiast chce wrócić do sprawy elektorów. Wydaje mi się, że wszystkie głowy koronowane i królewskie i książęce są elektorami. Na wypadek gdyby linia Hohenzollernów wygasła jakoś będzie trzeba wybrać Cesarza.
I w tym wypadku żałuję, że nie mam wirtualnego potomka, ale jeszcze mamy dużo czasu
To też jakby zależy od cesarza. Bo jeśli by wybrał Cesarz drogę narracji, to może pojąć za żonę jakąś narracyjną, fikcyjną arystokratkę, księżniczkę.
Co zaś by sie tyczyło realnych to cóż. W Edelweiss było jakieś wydarzenie dotyczące miłości, jednak z tego co pamiętam to nas Oberhaupt Edelweiss Heinz-Werner Grüner nie zaprosił. Ostatnio mało gości do nas wpada. Jesteśmy pomijani, niczym jakieś zewnętrzne rubieże mikroświata. Praktycznie odcięci i porzuceni, zapomnieni. Nie ma nas w Nowinkach, więc nikt nie wie co de facto tu sie dzieje, o czym piszemy. Jesteśmy w ISM, ale dane są zbiorcze. W innych państwach nasi obywatele nie są znani. To przykre...  :-\ :(
Friedrich I. Großherzog von Baden,
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

26 Czerwiec, 2022, godz.17:35:18
Odpowiedź #391

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Mnie zastanawia co ściągnęło tylu ludzi do Turetii. Mają tam tylu obywateli, którzy nie za bardzo mają tam dobre perspektywy. Przecież u nas tak łatwo zostać monarchą.
Trochę ciężka sprawa, bo nie traktują nas poważnie chyba niektórzy. Trzeba popracować nad naprawą tego.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

26 Czerwiec, 2022, godz.19:05:37
Odpowiedź #392

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Proszę wybaczyć, ale jeżeli mamy powrócić do elektorów to ze starymi przepisami. nie wiem czy Państwo wiecie, że Radziwiłłowie byli elektorami, przez przypadek, ale byli.
26 Czerwiec, 2022, godz.19:08:28
Odpowiedź #393

Friedrich von Baden

Mnie zastanawia co ściągnęło tylu ludzi do Turetii. Mają tam tylu obywateli, którzy nie za bardzo mają tam dobre perspektywy. Przecież u nas tak łatwo zostać monarchą.
Trochę ciężka sprawa, bo nie traktują nas poważnie chyba niektórzy. Trzeba popracować nad naprawą tego.
Ja mam pewną teorię...
Jeśli wie Królowa o co chodzi...  ::) ;)
Ale zgadzam się z Panią, to fakt.
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

26 Czerwiec, 2022, godz.19:15:53
Odpowiedź #394

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Proszę wybaczyć, ale jeżeli mamy powrócić do elektorów to ze starymi przepisami. nie wiem czy Państwo wiecie, że Radziwiłłowie byli elektorami, przez przypadek, ale byli.

Powiem, że nie wiedziałam. Muszę o tym poczytać w wolnym czasie.

Ja mam pewną teorię...
Jeśli wie Królowa o co chodzi...  ::) ;)
Ale zgadzam się z Panią, to fakt.

Domyślam się, ale jakoś na prawdę dziwnie.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

26 Czerwiec, 2022, godz.19:53:52
Odpowiedź #395

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Szanowni Państwo
Bycie Monarcha to nie taka łatwa sprawa, trzeba dbać o swoje ziemię. Być kreatywnym.
Poza tym dużo ludzi nie lubi Cesarstwa, patrzą przez pryzmat, Hakat, hitleryzmu oraz nauki historii
26 Czerwiec, 2022, godz.20:38:58
Odpowiedź #396

Friedrich von Baden

Szanowni Państwo
Bycie Monarcha to nie taka łatwa sprawa, trzeba dbać o swoje ziemię. Być kreatywnym.
Poza tym dużo ludzi nie lubi Cesarstwa, patrzą przez pryzmat, Hakat, hitleryzmu oraz nauki historii
A tam.. Nie jest to takie trudne, poza tym nie byłbym taki okrutny jeśli chodzi o Cesarstwo Niemieckie.

26 Czerwiec, 2022, godz.20:56:23
Odpowiedź #397

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Popieram.
Powinniśmy jednak zacząć dbać bardziej o promocję w v-świecie oraz o promocję w internecie.
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

26 Czerwiec, 2022, godz.21:08:01
Odpowiedź #398

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Zgadzam się tylko jak ściągnąć nowych ludzi
26 Czerwiec, 2022, godz.23:03:49
Odpowiedź #399

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
No właśnie poprzez odpowiednią promocję. Proponuję fora internetowe dotyczące historii, szczególnie te gdzie dyskusja dotyczy Cesarstwa Niemieckiego, jak np. to:
https://forum.historia.org.pl/topic/12242-cesarstwo-niemcy-prusy-i-rzesza/
https://eufigames.com/forum/threads/deutsches-kaiserreich-ii-rzesza-niemiecka-aar.7065/
http://www.historycy.org/index.php?showforum=32
Do tego dochodzą grupki na Facebooku. A na pewno jest ich również kilka. Ja widzę takie rozwiązania, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to zachęcam do napisania. :)
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

27 Czerwiec, 2022, godz.10:00:10
Odpowiedź #400

Friedrich von Baden

Na pewno fora internetowe, storny, grupki na Facebooku
 Swego czasu starał się promować nasze państwo także na YT, ale na razie słabo idzie. Bo promocja jest trudna i trudno natrafić na nowych potencjalnych ludzi zainteresowanych taką formą rozrywki, zabawy.
Można po discordach promować. Można w innych państwach się udzielać, zachęcać i zapraszać do Cesarstwa Niemieckiego.
Ale co fakt to fakt, że na pewno darmowe fora nam nie pomagają, szczególnie jeśli idzie o aktualnych mikronautów, bo nowi to się aż tak nie znają i mogą pewnych rzeczy nie wiedzieć, nie znać.

27 Czerwiec, 2022, godz.13:00:24
Odpowiedź #401

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
M prośbę, jeżeli ktoś może i umie proszę nas reklamować, gdzie się da.
27 Czerwiec, 2022, godz.17:30:29
Odpowiedź #402

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Na pewno fora internetowe, storny, grupki na Facebooku
 Swego czasu starał się promować nasze państwo także na YT, ale na razie słabo idzie. Bo promocja jest trudna i trudno natrafić na nowych potencjalnych ludzi zainteresowanych taką formą rozrywki, zabawy.
Można po discordach promować. Można w innych państwach się udzielać, zachęcać i zapraszać do Cesarstwa Niemieckiego.
Ale co fakt to fakt, że na pewno darmowe fora nam nie pomagają, szczególnie jeśli idzie o aktualnych mikronautów, bo nowi to się aż tak nie znają i mogą pewnych rzeczy nie wiedzieć, nie znać.
Dobrze, zgadzam się.

27 Czerwiec, 2022, godz.17:30:52
Odpowiedź #403

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
M prośbę, jeżeli ktoś może i umie proszę nas reklamować, gdzie się da.
Dobrze, postaramy się to zrobić.

27 Czerwiec, 2022, godz.17:32:14
Odpowiedź #404

Friedrich von Baden

No właśnie poprzez odpowiednią promocję. Proponuję fora internetowe dotyczące historii, szczególnie te gdzie dyskusja dotyczy Cesarstwa Niemieckiego, jak np. to:
https://forum.historia.org.pl/topic/12242-cesarstwo-niemcy-prusy-i-rzesza/
https://eufigames.com/forum/threads/deutsches-kaiserreich-ii-rzesza-niemiecka-aar.7065/
http://www.historycy.org/index.php?showforum=32
Do tego dochodzą grupki na Facebooku. A na pewno jest ich również kilka. Ja widzę takie rozwiązania, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to zachęcam do napisania. :)
Kiedyś przesyłałem Cesarzowi w wiadomości linki do grup Facebookowych.

26 Grudzień, 2024, godz.14:33:37 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
corleone zadania-domowe sawanna rzeczypospolitakarwencka2024 st-fu