Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: Obrady Reichstagu  (Przeczytany 31138 razy)

20 Czerwiec, 2022, godz.21:37:54
Odpowiedź #345

Friedrich von Baden

• Jego Wielkoksiążęca Mość
Wasza Cesarska Mość, termin głosowania już minął. Czy można przejść do następnych punktów obrad. ?
Friedrich I. Großherzog von Baden,
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

20 Czerwiec, 2022, godz.22:46:25
Odpowiedź #346

Karl von Wettin

• Król Saksonii
Popieram. A mamy coś? Jeśli nie to chciałbym spytać: co państwo myślą o wprowadzeniu poprawki do ustawy o koloniach dającej cesarzowi możliwość nadania, np. w ramach nagrody, kolonii na własność (choć to chyba musiałoby się wiązać z kolejną zmianą konstytucji) lub inkorporacji do kraju koronnego.
Karl August,
v G.G. König von Sachsen,
Großherzog von Sachsen-Weimar-Eisenach,
Herzog von Sachsen-Altenburg, Sachsen-Coburg-Gotha und Sachsen-Meiningen,
Fürst von Waldenburg
Markgraf von Oberlausitz, Landgraf von Thüringen
20 Czerwiec, 2022, godz.22:53:03
Odpowiedź #347

Friedrich von Baden

Popieram. A mamy coś? Jeśli nie to chciałbym spytać: co państwo myślą o wprowadzeniu poprawki do ustawy o koloniach dającej cesarzowi możliwość nadania, np. w ramach nagrody, kolonii na własność (choć to chyba musiałoby się wiązać z kolejną zmianą konstytucji) lub inkorporacji do kraju koronnego.
Cesarz musi zakończyć głosowanie. Potem naszym zwyczajem, zapyta się chyba, czy wyrażamy zgodę na objęcie tronu przed Pana Maximiliana Wittelsbacha.
A skoro Wasza Królewska Mość pierwszy rzucił swój pomysł, to myślę, że możemy przedyskutować ten temat.
Wstępnie jestem zaciekawiony.  :D
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

20 Czerwiec, 2022, godz.23:05:50
Odpowiedź #348

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Jako, że jestem już obywatelem i mogę brać czynny udział w obradach Reichstagu, to również chciałbym zgłosić propozycję.
Co myślą państwo o stworzeniu ustawy dotyczącej tytułów szlacheckich oraz honorowych. Można by tam raz na zawsze uchwalić procedencję tytułów ich rangę itp.
przy okazji można by w takiej ustawie zawszeć również sprawę państwowych odznaczeń, chociaż z tego co widzę, każdy kraj ma również swoje odznaczenia i nie ma chyba jednych odznaczeń wspólnych nadawanych przez Cesarza, jako cesarskie odznaczenia.
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

20 Czerwiec, 2022, godz.23:21:28
Odpowiedź #349

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
ZA
Przepraszam zaspalem
20 Czerwiec, 2022, godz.23:22:06
Odpowiedź #350

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Wysoka Izbo
Zmianycw konstytucji są przyjete
20 Czerwiec, 2022, godz.23:22:29
Odpowiedź #351

Friedrich von Baden

Hura. Super. Vivat. !

20 Czerwiec, 2022, godz.23:26:52
Odpowiedź #352

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Szanowny Panie Maksimilanie
Każde państwo ma swoje odznaczenia. Monarrcha danego kraju jest suwerenem orderów. Wg mnie nie ma zmieniać.
Natomiast nad tytułami trzeba się zastanowić.
20 Czerwiec, 2022, godz.23:28:36
Odpowiedź #353

Friedrich von Baden

Każde państwo ma swoje odznaczenia. Monarrcha danego kraju jest suwerenem orderów. Wg mnie nie ma zmieniać.
Myślałem kiedyś o tym aby w Badenii wprowadzić również ustawą, albo dekretem listę tytułów. Jednak dobrze aby było to też na poziomie centralnym. :)

20 Czerwiec, 2022, godz.23:30:47
Odpowiedź #354

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Dobrze, rozumiem. Nie mam nic przeciwko.
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

21 Czerwiec, 2022, godz.06:32:44
Odpowiedź #355

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii

Tak właśnie jest. Trzeba zająć się tytułami, ale jest kłopot bo nie będzie ich komu nadawać. Brakuje nam zwykłych obywateli.  :(

Myślałem kiedyś o tym aby w Badenii wprowadzić również ustawą, albo dekretem listę tytułów. Jednak dobrze aby było to też na poziomie centralnym. :)

O ile się nie mylę, to Król Saksonii już to przewidział i umieścił tytuły w konstytucji.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

21 Czerwiec, 2022, godz.08:32:45
Odpowiedź #356

Friedrich von Baden

Gdy wrócę dziś do domu, to przedstawię listę, ułożonych hierarchicznie tytułów szlacheckich.

21 Czerwiec, 2022, godz.08:50:34
Odpowiedź #357

Karl von Wettin

• Król Saksonii
Myślę że nie będzie zbyt odmienna od mojej z konstytucji. Wydaje mi się że zawarłem tam wszystkie niemieckie. Zastanawiam się nad innymi tytułami. Do głowy przychodzi mi tylko Hofrat, Geheime Hofrat i Wirklicher Geheime Hofrat. Ewentulanie jeszcze można ująć tytuły dworskie tj.Oberhofmarschall-Wielki Marszałek, Oberkammerherr-Wielki Szambelan, Kammerherr-szambelan, Oberschenk/Mundschenk-Wielki Podczaszy/podczaszy, Oberstallmeister-Wielki Koniuszy, Schlosshauptmann-Podkomorzy, Oberjägermeister- Wielki Łowczy, Hausvogt-nie mam pojęcia jak przetłumaczyć ten tytuł,
Karl August,
Fürst von Waldenburg
21 Czerwiec, 2022, godz.09:34:40
Odpowiedź #358

Karl Friedrich von Wittelsbach

• Obywatel
Możemy ustalić też tytuły dla potomków Cesarza, np. Kronprinz dla syna panującego władcy.
JKW Karl Friedrich von Wittelsbach  
Król Senior Bawarii
Książę Lippe
Feldmarschall Wojsk Lądowych Armii Cesarstwa Niemieckiego
21 Czerwiec, 2022, godz.10:00:39
Odpowiedź #359

Karl von Wettin

• Król Saksonii
Taki oczywisty zwyczaj chyba nie wymaga spisania.
Karl August,
Fürst von Waldenburg

26 Grudzień, 2024, godz.02:56:55 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
world-anime pikarika corleone forumfotograficzne virtual-life