Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: Ogłoszenie  (Przeczytany 1663 razy)

25 Czerwiec, 2021, godz.15:09:46

Karl Friedrich von Wittelsbach

• Obywatel
Ogłaszam że ja Karl Friedrich von Hohenzollern - Kartoliński przechodzę na protestantyzm i będę Protestanckim Biskupem w Berlinie.
JKW Karl Friedrich von Wittelsbach  
Król Senior Bawarii
Książę Lippe
Feldmarschall Wojsk Lądowych Armii Cesarstwa Niemieckiego
25 Czerwiec, 2021, godz.20:36:21
Odpowiedź #1

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Jeżeli można zapytać jakie Kuzyn ma przygotowania do pełnienia tej roli
I którego Kościoła protestanckiego duchownym jest Kuzyn
25 Czerwiec, 2021, godz.21:17:42
Odpowiedź #2

• Obywatel
Poczytałem dużo w internecie o tym Kościele. Jestem Duchownym Luterański.
Król Senior Bawarii
Książę Lippe
25 Czerwiec, 2021, godz.21:34:19
Odpowiedź #3

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Ogłaszam że ja Karl Friedrich von Hohenzollern - Kartoliński przechodzę na protestantyzm i będę Protestanckim Biskupem w Berlinie.

Widzę, że książę Karl vel Aleksy Faradobus ma coraz to nowe pomysły. (niezbyt mądre te pomysły) Może by tak się ogarnąć?

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

25 Czerwiec, 2021, godz.21:44:51
Odpowiedź #4

Georg von Schafer Wittelsbach

• Król Bawarii
Książę, Król tego i tamtego państwa, członek rodu tego i owego byle ważnego, biskup Kościoła Rotryjskiego, patriarcha Kościoła Turetcko - Katolickiego, potem  ewangielickiego, a teraz luterańskiego. Pozostaje zapytać na czele jakiego kościoła stanie książę za dni parę, a może inny pomysłem nas uraczy.

Dostał szanowny to co chciał, czyli swoje Arcybiskupstwo w Kolonii, więc się znudziło i  skierował swą uwagę na nowy cel. Tak bez obrazy, ale przypomina mi to dzieciaka który chce każdą zabawkę którą zobaczy, a jak ją dostanie to rzuca o ziemię bo ujrzał następną, która wpadła mu w oko. Tak nie zajdziemy nigdzie i chyba czas zamknąć książkę życzeń Karla Friedricha von Hohenzollerna - Kartolińskiego.
25 Czerwiec, 2021, godz.21:52:03
Odpowiedź #5

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Zamiast Karl Friedrich von Hohenzollern - Kartoliński powinno być Maximilian von Stirlitz. Każdy by skojarzył o którego brodyjskiego ministra chodzi.

Ogłaszanie się królem, księciem, cesarzem, karmelingiem, patriarchą, Biskupem czy kardynałem nic nie da. Radziłabym zakończyć tę farsę która do niczego nie doprowadzi.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

26 Czerwiec, 2021, godz.20:42:55
Odpowiedź #6

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Kuzynie
Moi przedmówcy mają rację.
Wróć do swojego księstwa pracuj nad nim,,
To może coś osiągniesz
26 Czerwiec, 2021, godz.21:43:57
Odpowiedź #7

• Obywatel
Będę pracować nad swoim Księstwem i tworzyć Kościół Protestancki.

Król Senior Bawarii
Książę Lippe
27 Czerwiec, 2021, godz.08:34:47
Odpowiedź #8

Georg von Schafer Wittelsbach

• Król Bawarii
Bardzo proszę, ale w swoim księstwie. Moja cierpliwość i wyrozumiałość dla działań księcia w Cesarstwie i po za jego granicami ma swoje granice i właśnie do nich doszliśmy. Po tym co się wydarzyło w Turetii koniec z akceptacją pomysłów księcia, które zmieniają się z dnia na dzień. Cesarstwo Niemieckie jest niestety negatywnie postrzegane przez społeczność międzynarodową właśnie przez działalność i pomysły księcia. Czytając komentarz i opinie o nas w wielu krajach nie ma praktycznie żadnych szans na nawiązanie jakiejkolwiek współpracy. Jego Cesarska Mość doświadczył tego w Królestwie Skarlandu. Drzwi przed nami zamykają również inne państwa, a zasługi księcia w tym zakresie są coraz większe.

Jak w tytule wątku, OŚWIADCZAM że nie uznaję tytułów i godności świeckich i kościelnych jakimi sam siebie obdarzył Karl Friedrich von Hohenzollern - Kartoliński zarówno w Cesarstwie Niemieckim jak i w innych państwach gdzie występuje pod tym imieniem i nazwiskiem. Oświadczam również, że jeśli książę nie ograniczy swych podróży i działalności do Cesarstwa Niemieckiego i posiadanego księstwa, oficjalnie wystąpię o wydziedziczenie go z rodu Hohenzollernów i pozbawienie tytułu książęcego i księstwa Lippe.
27 Czerwiec, 2021, godz.15:37:39
Odpowiedź #9

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Kuzynie, to co piszę Jego Królewska Mość Król Bawarii jest szczerą prawdą. Mamy same kłopoty.
Żeby to się nie skończyło jak Ludwikiem II

23 Grudzień, 2024, godz.17:14:53 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
world-anime rzeczypospolitakarwencka2024 st-fu sawanna zadania-domowe