W imieniu Dworu Jego Wielkoksiążęcej Mości, Friedricha I. von Baden oraz jego małżonki Księżnej Friederike Karoline von Hessen, pragnę poinformować wszystkich mieszkańców i obywateli Wielkiego Księstwa Badenii, oraz innych krajów Cesarstwa Niemieckiego o tym, że w dniu dzisiejszym tj. 23.07.1886 roku na świat przyszły dwie córki książęcej pary. Księżnej i dzieciom nic nie zagraża. Ich stan jest dobry, stabilny, a czuwają nad nimi książęcy medycy. O wszelkich dalszych wydarzeniach i decyzjach dwór będzie informował./-/ Georg Ludwig von HilzingenKanclerz Nadworny Badenii
Moje serdeczne gratulacje
Moje gratulacje!
W imieniu Dworu Jego Wielkoksiążęcej Mości, Friedricha I. von Baden oraz jego małżonki Księżnej Friederike Karoline von Hessen, pragnę poinformować wszystkich mieszkańców i obywateli Wielkiego Księstwa Badenii, oraz innych krajów Cesarstwa Niemieckiego o tym, że Jej Książęca Mość Karolina jest ponownie w stanie błogosławionym. O wszelkich dalszych wydarzeniach i decyzjach dwór będzie informował./-/ Georg Ludwig von HilzingenKanclerz Nadworny Badenii
Córki? Ależ jestem "do tyłu" serdecznie gratuluję.
Gratuluję, już nie mogę doczekać się na ich narodziny i oficjalną prezentację. Czy ostanie dzieci, Książęce córki będą mieć chrzest ?
Jak widać rodzina szybko się powiększa. Proszę przyjąć moje gratulacje.
Gratuluję i życzę zdrowia dla matki i przyszłego dziecka