Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: Różne sprawy, wnioski i propozycje  (Przeczytany 32061 razy)

05 Czerwiec, 2022, godz.17:12:58
Odpowiedź #345

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Teoretycznie to i nazwisko powinien zmienić. Może na Hohenzollern-Kartoliński albo Dostojewski, bo do nazwiska Hohenzollern nikt mu nie dawał praw, a Wittelsbachem na czas rządów w Bawarii był.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

05 Czerwiec, 2022, godz.20:02:28
Odpowiedź #346

Friedrich von Baden

• Jego Wielkoksiążęca Mość
Teoretycznie to i nazwisko powinien zmienić. Może na Hohenzollern-Kartoliński albo Dostojewski, bo do nazwiska Hohenzollern nikt mu nie dawał praw, a Wittelsbachem na czas rządów w Bawarii był.
Ma królowa rację.

Ja jednak i tak uważam, że to sąd powinien wyrokiem potwierdzić, że nie jest Królem z mocy prawa (na mocy postanowień testamentu), a poza tym orzekłby czy jako Król Bawarii dopuścił się jakiegoś wykroczenia lub przestępstwa. Dlatego należałoby się zająć tym.
Friedrich I. Großherzog von Baden,
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

06 Czerwiec, 2022, godz.12:24:36
Odpowiedź #347

Karl von Wettin

• Król Saksonii
Dziś rocznica koronacji cesarskiej.
Karl August,
v G.G. König von Sachsen,
Großherzog von Sachsen-Weimar-Eisenach,
Herzog von Sachsen-Altenburg, Sachsen-Coburg-Gotha und Sachsen-Meiningen,
Fürst von Waldenburg
Markgraf von Oberlausitz, Landgraf von Thüringen
06 Czerwiec, 2022, godz.15:15:46
Odpowiedź #348

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Dziękuję za pamięć, ja osobiście zapomniałem
06 Czerwiec, 2022, godz.15:45:27
Odpowiedź #349

Friedrich von Baden

Wszystkiego najlepszego! Długiego i pomyślnego panowania. :)
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

06 Czerwiec, 2022, godz.17:00:28
Odpowiedź #350

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Bardzo dziękuję za życzenia Wasza Książęca Mość
06 Czerwiec, 2022, godz.20:35:46
Odpowiedź #351

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Gratulacje. Życzę kolejnych lat panowania. Kawał czasu już istniejemy.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

06 Czerwiec, 2022, godz.22:52:26
Odpowiedź #352

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Bardzo dziękuję za życzenia Wasza Królewska Mość
10 Czerwiec, 2022, godz.10:49:18
Odpowiedź #353

Friedrich von Baden

Przez to, że tego dnia którego była sarmacka gra w Crusader Kings 2 musiałem wyjść z domu z przyczyn osobistych, nie dane mi było pograć z innymi w tę jakże fajną strategiczną grę. Dlatego mam propozycję. Zróbmy teraz kolejną naszą edycję. Zaprośmy cały mikroświat.

// Panie Karolu, jak grał pan w tej sarmackiej rozgrywce to kim pan grał? Jakim krajem? Może teraz zechciałby pan zagrać Saksonią, albo np. może razem zagralibyśmy jako sojusznicy z jednego rodu, aby być silniejsi? Co Pan myśli? Od razu inni obywatele również powinni się wypowiedzieć czy chcą, są zainteresowani aby coś sie działo i aby Cesarstwo zaistniało jako twórca jakiś inicjatyw dla społeczności...

10 Czerwiec, 2022, godz.11:24:46
Odpowiedź #354

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Co trzeba zrobić aby zorganizować te grę?
10 Czerwiec, 2022, godz.13:12:38
Odpowiedź #355

Friedrich von Baden

Co trzeba zrobić aby zorganizować te grę?
1. Posiadać ją. (Jest darmowa na Steam)
2. Zdecydować się, że robimy to.!
3. Ogłosić ten pomysł w całym mikroświecie. Zacząć zbierać chętnych, dogadać termin, później może jeszcze jakieś szczegóły.
4. W wybranym terminie się zebrać, dołączyć do sesji multiplayer i zacząć grać.  ;D ;)

Raczej proste 4 punkty. Myślę, że wszystko jest proste. Wystarczy mieć konto na Steam (łatwa rejestracja, a przy tym łatwa instalacja tej platformy), potem za darmo dodaje się CK2 do swojej biblioteki, pobiera grę, po instalacji można już grać. Wystarczy, że jedna osoba utworzy sesję/grę/hosta poda dane (to jest nazwa i ewentualnie hasło aby zabezpieczyć rozgrywkę, przed wejściem niepowołanych innych graczy), reszta je wpisze w odpowiednie pole i już będzie mogło spokojnie zagrać z innymi Mikronautami multiplayer. 
Podczas sesji jest normalnie możliwość aby pisać na chacie w grze, ale jak pewnie się domyślam, Sarmacja zrobiła rozgrywkę połączoną z pisaniem poprzez Discord, ale to jak komu wygodnie.  :D

13 Czerwiec, 2022, godz.00:06:33
Odpowiedź #356

Friedrich von Baden

W najbliższych 3-4 dniach będę praktycznie całkowicie niedostępny. Do zobaczenia niedługo.

13 Czerwiec, 2022, godz.07:46:47
Odpowiedź #357

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Czeku na Wasza Książęca Mość
14 Czerwiec, 2022, godz.21:00:21
Odpowiedź #358

Ludwik Dalkowski

• Gość Zagraniczny
Drogie Królewskie Moście,
Wasza Wielkoksiążęca Mość,

Na samym wstępie chciałbym przeprosić tych, którzy się czują urażeni, także zagranicą. Jestem tutaj od roku i zamierzam być Królem Bawarii do śmierci i do śmierci angażować się karierę wojskową. Co do testamentu to ja wypełniam, zrobiłem poprzedniemu Królowi Bawarii pogrzeb, tylko mam realioza, co nie wyklucza że będę działał w Niemczech.

W Turetii raz kiedy zagościłem, i mnie wywalili tam za założenie wyznania. Przecież każdy człowiek ma prawo do wyznania, i do jego założenia. I teraz chciałem założyć cerkiew prawosławną, i się skończyło, tym co się skończyło.

Przepraszam za pewne opóźnienie w mojej reakcji na zaistniałą sytuację. Od początku stałem na stanowisku, by nie poruszać tematu zbanowania Pana Marka/Karla na poziomie dyplomatycznym. Z szacunku do Cesarstwa Niemieckiego i jego obywateli postanowiłem nie wyciągać tej sprawy poza granice Turetii. Zdanie zmieniłem po przeczytaniu wyżej zacytowanej wypowiedzi.
Z wypowiedzi Pana Karla można wyciągnąć fałszywe wnioski jakby w Turetii panował reżim, który wymierza kary za założenia wspólnoty religijnej.
Prawda jest jednak taka, że podczas pierwszego pobytu w Turetii, próbował założyć już własny Kościół popełniając przestępstwo i wykorzystując plagiat. Dodatkowo Pan Karl naraził stosunki międzynarodowe pomiędzy Turetią i Santerą. JKM Jan Kartoliński wydał wyrok skazujący na banicję.
Po roku w Turetii pojawił się niejaki Marek Ziemiaszko. Oczywiście nikogo nie informując, że jest osobą skazaną, złożył fałszywe oświadczenie podczas składania wniosku o obywatelstwo. Jestem przekonany, że obecnie panujący Król Kazimierz Sakowicz zezwolił by na przywrócenie obywatelstwa, gdyby Pan Karl był z nami szczery. Zamiast tego cały naród Turetcki został oszukany. Aktualnie Pan Karl/Marek/Tymoteusz został ponownie skazany i jako recydiwsta nie będzie miał już możliwości powrotu.
Ludwik Dalkowski, Sekretarz Stanu Królestwa Turetii, hrabia Złotogórski.
14 Czerwiec, 2022, godz.23:48:03
Odpowiedź #359

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Mogę tylko przeprosić za zachowanie naszego obywatela.

22 Grudzień, 2024, godz.11:41:09 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
virtual-life world-anime pikarika elitserienspeedway sawanna