Czeku na Wasza Książęca Mość
Cytat: Karl Friedrich von Wittelsbach w 31 Maj, 2022, godz.09:56:24Drogie Królewskie Moście,Wasza Wielkoksiążęca Mość,Na samym wstępie chciałbym przeprosić tych, którzy się czują urażeni, także zagranicą. Jestem tutaj od roku i zamierzam być Królem Bawarii do śmierci i do śmierci angażować się karierę wojskową. Co do testamentu to ja wypełniam, zrobiłem poprzedniemu Królowi Bawarii pogrzeb, tylko mam realioza, co nie wyklucza że będę działał w Niemczech.W Turetii raz kiedy zagościłem, i mnie wywalili tam za założenie wyznania. Przecież każdy człowiek ma prawo do wyznania, i do jego założenia. I teraz chciałem założyć cerkiew prawosławną, i się skończyło, tym co się skończyło.Przepraszam za pewne opóźnienie w mojej reakcji na zaistniałą sytuację. Od początku stałem na stanowisku, by nie poruszać tematu zbanowania Pana Marka/Karla na poziomie dyplomatycznym. Z szacunku do Cesarstwa Niemieckiego i jego obywateli postanowiłem nie wyciągać tej sprawy poza granice Turetii. Zdanie zmieniłem po przeczytaniu wyżej zacytowanej wypowiedzi. Z wypowiedzi Pana Karla można wyciągnąć fałszywe wnioski jakby w Turetii panował reżim, który wymierza kary za założenia wspólnoty religijnej. Prawda jest jednak taka, że podczas pierwszego pobytu w Turetii, próbował założyć już własny Kościół popełniając przestępstwo i wykorzystując plagiat. Dodatkowo Pan Karl naraził stosunki międzynarodowe pomiędzy Turetią i Santerą. JKM Jan Kartoliński wydał wyrok skazujący na banicję. Po roku w Turetii pojawił się niejaki Marek Ziemiaszko. Oczywiście nikogo nie informując, że jest osobą skazaną, złożył fałszywe oświadczenie podczas składania wniosku o obywatelstwo. Jestem przekonany, że obecnie panujący Król Kazimierz Sakowicz zezwolił by na przywrócenie obywatelstwa, gdyby Pan Karl był z nami szczery. Zamiast tego cały naród Turetcki został oszukany. Aktualnie Pan Karl/Marek/Tymoteusz został ponownie skazany i jako recydiwsta nie będzie miał już możliwości powrotu.
Drogie Królewskie Moście,Wasza Wielkoksiążęca Mość,Na samym wstępie chciałbym przeprosić tych, którzy się czują urażeni, także zagranicą. Jestem tutaj od roku i zamierzam być Królem Bawarii do śmierci i do śmierci angażować się karierę wojskową. Co do testamentu to ja wypełniam, zrobiłem poprzedniemu Królowi Bawarii pogrzeb, tylko mam realioza, co nie wyklucza że będę działał w Niemczech.W Turetii raz kiedy zagościłem, i mnie wywalili tam za założenie wyznania. Przecież każdy człowiek ma prawo do wyznania, i do jego założenia. I teraz chciałem założyć cerkiew prawosławną, i się skończyło, tym co się skończyło.
Postaram się, tylko proszę mi nacpw przypomnieć. Najlepiej jutro
Wasza Cesarska Mość, dla prowadzenia uporządkowanej narracji w Kamerunie chciałbym aby powstały tam działy.JaundeJaunde LandeshauptstadtDualaDualaGospodarka i przemysłWirtschaft und IndustrieWojska KolonialneSchutztruppe für KamerunJeśli uda się to wszystko zrobić, to jeszcze w ten weekend ruszę z narracją w Kamerunie, gdyż mam już na nią pewny scenariusz. Dlatego proszę o to.
Zrobione
JaundeJaunde LandeshauptstadtDualaDualaGospodarka i przemysłWirtschaft und IndustrieWojska KolonialneSchutztruppe für KamerunWasza Cesarska Mość, widać pański telefon automatycznie przetłumaczył je. Te pogrubione to nazwy, i są one po polsku, zaś na dole, pod nimi jest to co ma być po niemiecku. Przy nazwach miast nic robić nie trzeba zaś dział gospodarczy i militarny należy przetłumaczyć w tłumaczu. Choć Schutztruppe może nie być bezpośrednim tłumaczeniem. Dlatego proponuję zrobić to przez komputer.
Chyba zrobione