Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: Różne sprawy, wnioski i propozycje  (Przeczytany 32269 razy)

02 Wrzesień, 2022, godz.19:59:39
Odpowiedź #465

Friedrich von Baden

• Jego Wielkoksiążęca Mość
Dzisiaj zrobiłem artykuł o Jego Królewskiej Mości, Maximilianie III. władcy Bawarii.
Zapraszam do zapoznania się. :)
Kolejni władcy już wkrótce..  :D ;)
Friedrich I. Großherzog von Baden,
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

02 Wrzesień, 2022, godz.20:07:17
Odpowiedź #466

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
 Lekarz zawsze się przyda
06 Wrzesień, 2022, godz.14:41:30
Odpowiedź #467

Friedrich von Baden

Został już rozplanowany harmonogram wyścigów RMAW:
https://forum.austro-wegry.org/viewtopic.php?p=23900#p23900

Należy zauważyć, że rajd Lumerii może się nie odbyć przez sprawy techniczne, dlatego może udałoby się zrobić nasz własny rajd na naszych ziemiach. Jeśli nie w tym sezonie to może w następnym. Należałoby zastanowić się przez jakie terytoria, krainy, ziemie szła by trasa.
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

06 Wrzesień, 2022, godz.15:20:57
Odpowiedź #468

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Został już rozplanowany harmonogram wyścigów RMAW:
https://forum.austro-wegry.org/viewtopic.php?p=23900#p23900

Należy zauważyć, że rajd Lumerii może się nie odbyć przez sprawy techniczne, dlatego może udałoby się zrobić nasz własny rajd na naszych ziemiach. Jeśli nie w tym sezonie to może w następnym. Należałoby zastanowić się przez jakie terytoria, krainy, ziemie szła by trasa.
Ciekawa sprawa jestem raczej za.
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

06 Wrzesień, 2022, godz.17:01:23
Odpowiedź #469

Friedrich von Baden

Nawet mam już kilka pomysłów na rajdy.
W moim zamyśle są około trzy główne edycje, trzy trasy. Jednak mamy tyle możliwości, że nie możemy poprzestać i nie sprezentować tych wielu różnych tras.
Dlatego myślę, że najlepiej nanieść je na mapę.

Baden-Württemberg Ausgabe

Bayern Ausgabe

Sachsen und Thüringen Ausgabe

Lippe Ausgabe

Hamburg Ausgabe

Schlesien Ausgabe

Pomern Ausgabe

Trasy oczywiście mogłyby być nieco zmienione. Na tej mapie nie ma szczegółów jednak poszczególne rajdy miałyby zapewne nieco więcej miast, punktów kontrolnych niż te co są zaznaczone na mapie.
Oczywiście jeśli szef i pomysłodawca RMAW nie będzie chciał zrobić u nas rajdów, to my moglibyśmy sami zrobić nasze mistrzostwa własne. Nawet może zaprosić i zezwolić gościom zagranicznym, na udział w zawodach.  :)
Mógłbym zająć się organizacją. Jednak już samo zorganizowanie, wystartowanie rozpoczęcie projektu zostawiłbym na czas kiedy będziemy mieli nowe forum.

06 Wrzesień, 2022, godz.17:58:47
Odpowiedź #470

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Myślę, że moglibyśmy się zainteresować na poważnie sprawą rajdów niemieckich. Jednak wpierw bym bacznie obserwował sprawę rajdu Lumerii. Może da się wkraść w ten termin, jeśli ich rajd zostanie anulowany. Skoro to jednak byłyby dwa dni, to wtedy proponuję połączyć rajdy i zrobić albo jeden większy po południu Niemiec, czyli Saksonia, Bawaria, Wirtembergia, Hohenzollern, Badenia, albo rajd po północy, czyli Śląsk, Brandenburgia, Pomorze, Meklemburgia, Szlezwik-Holsztyn.
Taka jest moja propozycja. Przy okazji, myślę, że należy poinformować Pana Heinza Wernera von Grünera o naszej kandydaturze.
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

06 Wrzesień, 2022, godz.18:09:52
Odpowiedź #471

Friedrich von Baden

Napiszę do Oberhaupta w tej sprawie, zobaczymy co odpowie. Jednak skoro ma cały sezon zaplanowany, to nie sądzę, aby udało się zastąpić jakiś rajd, rajdem u nas. A patrząc po terminach to moglibyśmy się starać dopiero na jesień za rok. To bardzo dużo czasu. To też bardzo odległy termin. Wolałbym aby coś odbyło się jeszcze w tym roku, ewentualnie zaraz na początku następnego tak do lutego. Potem z moim czasem i moją aktywnością będzie różnie, a może ich nie być w cale...

06 Wrzesień, 2022, godz.18:11:34
Odpowiedź #472

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Napiszę do Oberhaupta w tej sprawie, zobaczymy co odpowie. Jednak skoro ma cały sezon zaplanowany, to nie sądzę, aby udało się zastąpić jakiś rajd, rajdem u nas. A patrząc po terminach to moglibyśmy się starać dopiero na jesień za rok. To bardzo dużo czasu. To też bardzo odległy termin. Wolałbym aby coś odbyło się jeszcze w tym roku, ewentualnie zaraz na początku następnego tak do lutego. Potem z moim czasem i moją aktywnością będzie różnie, a może ich nie być w cale...
To też ważne fakty.

06 Wrzesień, 2022, godz.18:41:31
Odpowiedź #473

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Szanowni Panowie
Na początku proponuje wziąć udział w rajdach jako zawodnicy.
Po drugie na razie Organizator nie przewiduje rajdu w Niemczech
Może jakbyśmy mu przygotowali cały rajd, to zmiekczyloby to jego serce, ale trzeba go przygotować ze wszystkimi  dodatkami
06 Wrzesień, 2022, godz.19:45:55
Odpowiedź #474

Friedrich von Baden

Szanowni Panowie
Na początku proponuje wziąć udział w rajdach jako zawodnicy.
Po drugie na razie Organizator nie przewiduje rajdu w Niemczech
Może jakbyśmy mu przygotowali cały rajd, to zmiękczyłoby to jego serce, ale trzeba go przygotować ze wszystkimi  dodatkami
Myślę, że ważne jest przygotować trasę takiego rajdu niemieckiego. Potem tylko zebrać zdjęcia najlepiej fotografie kolorowane. Raczej to organizator (HWG) zajmuje się dodaniem napisu na obrazek. potem wystarczy dać opis odcinka, miasta. I chyba to wszystko. Jeszcze Pan HWG musi mieć moderatora na forum na czas rajdu. Przeczytałem to na forum Dreamlandu gdzie poruszono temat organizacji. Dlatego myślę, że niewiele trzeba by zrobić, jednak troszkę by to zajęło, a pewności nie ma. Raczej jak napisałem wcześniej nie uda się wcześniej niż w 5 sezonie czyli jakoś za rok.

06 Wrzesień, 2022, godz.20:09:43
Odpowiedź #475

Karl Friedrich von Wittelsbach

• Obywatel
Moim zdaniem propozycja rajdu na naszym terenie jest dobra.
JKW Karl Friedrich von Wittelsbach  
Król Senior Bawarii
Książę Lippe
Feldmarschall Wojsk Lądowych Armii Cesarstwa Niemieckiego
06 Wrzesień, 2022, godz.22:09:15
Odpowiedź #476

Friedrich von Baden

Moim zdaniem propozycja rajdu na naszym terenie jest dobra.
Na pewno. Każda inicjatywy daje posty, posty dają pozycję w rankingu a ten daje prestiż oraz zainteresowanie innych mikronacji. Poza tym to zawsze fajne kiedy coś się dzieje i kiedy możemy popisać i coś razem porobić. Jestem jak najbardziej za Rajdem Niemieckim, jednak może należałoby przedyskutować opcję czegoś własnego.

07 Wrzesień, 2022, godz.09:20:43
Odpowiedź #477

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Myślę że trzeba przygotować dwie trasy jednodniowa i dwudniowa. Oczywiście jednodniowa może być jednym dniem dwodniowej
07 Wrzesień, 2022, godz.14:14:36
Odpowiedź #478

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Proponuje, żeby jednodniowa trasa Stuttgart - Monachium - Drezno. Chyba, że to za dużo.
07 Wrzesień, 2022, godz.14:54:57
Odpowiedź #479

Friedrich von Baden

Proponuje, żeby jednodniowa trasa Stuttgart - Monachium - Drezno. Chyba, że to za dużo.
Byłby to rajd po południu  Niemiec.
A jest jeszcze opcja po północy  kraju.

22 Grudzień, 2024, godz.22:46:27 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
zadania-domowe rzeczypospolitakarwencka2024 sawanna corleone elitserienspeedway