Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: Różne sprawy, wnioski i propozycje  (Przeczytany 39825 razy)

14 Wrzesień, 2022, godz.13:28:10
Odpowiedź #495

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Przyznaję jestem słaby w pisaniu, może ktoś ma ochotę napisać o Prusach i Hohenzollernach ?
14 Wrzesień, 2022, godz.16:01:35
Odpowiedź #496

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Gdy tylko zakończę główny artykuł o Cesarstwie zajmę się Prusami i Hohenzollernami.  :)

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

15 Wrzesień, 2022, godz.00:21:20
Odpowiedź #497

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Bardzo dziękuję Waszej Królewskiej Mości
15 Wrzesień, 2022, godz.11:42:59
Odpowiedź #498

Friedrich von Baden

• Jego Wielkoksiążęca Mość
Muszę przyznać, że prace idą dobrym tempem, sprawnie i całość jest rzetelna i bardzo profesjonalna.
Friedrich I. Großherzog von Baden,
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

15 Wrzesień, 2022, godz.16:03:28
Odpowiedź #499

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Przed nami jeszcze trochę pracy. Mam nadzieję, że do końca tego tygodnia artykuł o Cesarstwie zostanie zakończony.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

15 Wrzesień, 2022, godz.20:47:30
Odpowiedź #500

Friedrich von Baden

Przed nami jeszcze trochę pracy. Mam nadzieję, że do końca tego tygodnia artykuł o Cesarstwie zostanie zakończony.
Jednym z trudniejszych spraw tego artykułu jest kwestia historii Cesarstwa, czyli najważniejsze wydarzenia jakie miały miejsce do jego powstania po dzień dzisiejszy.
Tu przydałaby się wiedza kogoś kto był od samego początku mikronacji.
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

16 Wrzesień, 2022, godz.06:46:37
Odpowiedź #501

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Racja. Czy mogę liczyć na pomoc WCM?

16 Wrzesień, 2022, godz.17:26:56
Odpowiedź #502

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Ja faktycznie byłem od samego początku, jestem do dyspozycji
16 Wrzesień, 2022, godz.19:25:47
Odpowiedź #503

Karl von Wettin

• Król Saksonii
Ja też byłem dość wcześnie. Co do historii przedmikronacyjnej proponuję przyjęcie że gdzieś około 1860 wybuchła ogólnoniemiecka rewolucja i zapanowała anarchia którą próbował zakończyć poprzedni cesarz, ale udało się to dopiero naszemu obecnemu Imperatorowi
Karl August,
v G.G. König von Sachsen,
Großherzog von Sachsen-Weimar-Eisenach,
Herzog von Sachsen-Altenburg, Sachsen-Coburg-Gotha und Sachsen-Meiningen,
Fürst von Waldenburg
Markgraf von Oberlausitz, Landgraf von Thüringen
16 Wrzesień, 2022, godz.19:48:14
Odpowiedź #504

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Jestem za, historia zaczęła się od 1870
17 Wrzesień, 2022, godz.12:23:12
Odpowiedź #505

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Jestem pod wrażeniem efektów pracy Jej Królewskiej Mości oraz Wielkiego Księcia. Widać duże oddanie oraz profesjonalizm artykułów. Myślę, że to praca na medal.
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

23 Wrzesień, 2022, godz.11:05:30
Odpowiedź #506

Karl von Wettin

• Król Saksonii
Wielkiego Księcia Aleksieja nie ma już dwa tygodnie co dotąd się nie zdarzało. Nie jestem do końca pewien co zrobić. Widzę dwa wyjścia: bohaterski odwrót do Niemiec (możemy wzorem realnych Czechów "co nieco" ze sobą zabrać ;D) ,  albo kontynowanie walki do zwycięstwa, a potem wcielić ziemie do Cesarstwa jako coś w rodzaju realnego Ober Ost lub państw marionetkowych jak np. Królestwa Litwy, Finlandii i Ukrainy czy Zjednoczone Księstwo Bałtyckie. Co Wielmożni Państwo radzą?
Karl August,
Fürst von Waldenburg
23 Wrzesień, 2022, godz.12:05:35
Odpowiedź #507

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Nie łatwo jest prowadzić państwo w pojedynkę. Chyba najpierw powinniśmy spytać Wielkiego Księcia co zamierza dalej robić. W ostateczności możemy coś przejąć i wycofać się.

23 Wrzesień, 2022, godz.14:36:04
Odpowiedź #508

Karl von Wettin

• Król Saksonii
Problem polega na tym że nie ma kogo spytać. Kontynuowanie walki może dać księciu czas na reakcję...
Karl August,
Fürst von Waldenburg
23 Wrzesień, 2022, godz.15:25:33
Odpowiedź #509

Friedrich von Baden

Jako, że Państwo Cesarstwo Rosyjskie nie istnieje na żadnej mapie i nie jest ulokowane na żadnym kontynencie, oraz jest praktycznie nieuznane na arenie międzynarodowej, (oraz praktycznie nieznane), to nie widzę sensu aby przejmować jakieś jego ziemie. Albowiem nic nam to nie da w wymiarze mikronacyjnym, na płaszczyźnie międzynarodowej. Po drugie nie ma sensu przejmować kolejnych ziem. Mamy do zagospodarowania całe cesarstwo, które realnie istnieje na płaszczyźnie mikronacyjnej (międzynarodowej), oraz kolonie w Afryce (istniejące w wymiarze narracyjnym, fikcyjnym).

Proponuję zatem poczekać do następnego tygodnia, aktywnie wciąż udzielając się, pisząc na forum i do Wlk. Księcia prywatnie, wszelkimi drogami o to aby powrócił.
Jeśli nie wróci, z nastaniem kolejnego tygodnia proponuję rozpocząć operację wycofania się naszych sił. Po powrocie ci żołnierze, powinni albo powrócić do cywila, albo zostać wcielonymi do wojsk krajowych, lub cesarskich, albo do Sił Kolonialnych. To moje zdanie.

06 Styczeń, 2025, godz.02:22:07 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
pikarika zadania-domowe world-anime st-fu sawanna