Właśnie teraz staram się coś wymyślić. Uznajmy, że Cesarz jest synem Wilhelma I. Przy tym nie zapominając o pierwszym Cesarzu Fryderyku Wilhelmie II, którego nasz obecny cesarz zdetronizował. Zrobię po prostu naszego obecnego cesarza i tego zdetronizowanego braćmi. Wtedy też elegancko w biografii wyjdzie.
Chodziło mi o Fryderyka Wilhelma pierwszego Cesarza wirtualnego. Nie robię też drzewa ze wszystkimi dziećmi było by to jeszcze bardziej nieczytelne. W biografii się wspomni coś o rodzeństwie. Umieściłam go jako brata historycznego Wilhelma II. (zastępując Wilhelma II Fryderykiem Wilhelmem tym pierwszym wirtualnym cesarzem) Pisałam do naszego Cesarza, chciał bym umieściła go w linii głównej pamiętając, że siłą odebrał władzę.
Wychodzi na to, że gdyby Wielki Książę Badenii odgrywał historycznego Fryderyka II to byłby siostrzeńcem Cesarza.Wychodzi na to, że najbliższą krewną Cesarza jestem ja.
Jeżeli siostra Cesarza jest ciotką Wielkiego księcia, to Jest Książę spowinowacony, a nie spokrewniony z Cesarzem. Chyba, że popatrzeć po wcześniejszych pokoleniach.
Postaram się zrobić drzewo genealogiczne Wittelsbachów. Ja zaś jestem synem Króla Bawarii Ludwika I i królowy Anny Wettyn, a wnukiem Maksymilian II Józefa, czyli z Maximilianem jestem bratankiem.