Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: Biografia Rodziny Królewskiej  (Przeczytany 11924 razy)

19 Czerwiec, 2022, godz.12:38:13
Odpowiedź #15

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
A może jednak synem Fryderyka III co prawda zdjęcie tej samej postaci, ale w latach lepiej się klasyfikuje.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

19 Czerwiec, 2022, godz.13:35:38
Odpowiedź #16

Friedrich von Baden

• Jego Wielkoksiążęca Mość
Właśnie teraz staram się coś wymyślić.
Uznajmy, że Cesarz jest synem Wilhelma I. Przy tym nie zapominając o pierwszym Cesarzu Fryderyku Wilhelmie II, którego nasz obecny cesarz zdetronizował. Zrobię po prostu naszego obecnego cesarza i tego zdetronizowanego braćmi. Wtedy też elegancko w biografii wyjdzie.
Jeśli JCM August, jest synem Wilhelma I Hohenzollerna, to będzie miał starszego brata Fryderyka III Hohenzollerna, który łatwo po 99 dniach panowania odchodzi i JCM August zostaje Cesarzem. Zaś jeśli będzie synem Fryderyka III Hohenzollerna, to będzie mieć pokaźne grono rodzeństwa (8 osób), poza tym musiałby być młodszym bratem Wilhelma II. Czyli albo jego młodszym bratem bliźniakiem albo bratem bliźniakiem Wiktorii Elżbiety Augusty Charlotty Hohenzollern, bo Wilhelm urodził się w 1859 roku, zaś Charlotta Hohenzollern w 1860 r. Poza tym trudne wydaje mi się aby Cesarz August mógł zdetronizować Wilhelma II który był Cesarzem od 1888 roku, a nawet jeszcze takiego tutaj nie ma... Musi Cesarz podjąć jakieś decyzje...  :-\ ???
Friedrich I. Großherzog von Baden,
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

19 Czerwiec, 2022, godz.13:53:29
Odpowiedź #17

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Chodziło mi o Fryderyka Wilhelma pierwszego Cesarza wirtualnego. Nie robię też drzewa ze wszystkimi dziećmi było by to jeszcze bardziej nieczytelne. W biografii się wspomni coś o rodzeństwie. Umieściłam go jako brata historycznego Wilhelma II. (zastępując Wilhelma II Fryderykiem Wilhelmem tym pierwszym wirtualnym cesarzem) Pisałam do naszego Cesarza, chciał bym umieściła go w linii głównej pamiętając, że siłą odebrał władzę.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

19 Czerwiec, 2022, godz.14:02:31
Odpowiedź #18

Friedrich von Baden

Chodziło mi o Fryderyka Wilhelma pierwszego Cesarza wirtualnego. Nie robię też drzewa ze wszystkimi dziećmi było by to jeszcze bardziej nieczytelne. W biografii się wspomni coś o rodzeństwie. Umieściłam go jako brata historycznego Wilhelma II. (zastępując Wilhelma II Fryderykiem Wilhelmem tym pierwszym wirtualnym cesarzem) Pisałam do naszego Cesarza, chciał bym umieściła go w linii głównej pamiętając, że siłą odebrał władzę.
Okej, to zobaczymy. :D
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

19 Czerwiec, 2022, godz.14:29:44
Odpowiedź #19

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Zrobiłam drzewko tak jakby.
Umieściłam naszego Cesarza jako syna Cesarza Fryderyka Wilhelma III i Księżniczki Królewskiej Wiktorii.

Z rodzeństwem zrobiłam następująco:
1. Fryderyk Wilhelm II (de facto IV)
2. Charlotta Hohenzollern
3. August von Hohenzolern
4. Henryk Hohenzolern
5. Zygmunt Hohenzolern
6. Wiktoria Hohenzolern
7. Waldemar Hohenzolern
8. Zofia Hohenzolern
9. Małgorzata Hohenzolern

Zależy też w jakim wieku jest Cesarz. Jak liczyłam od 1860 jako bliźniak Charlotty będzie miał 25 lat chyba, że cesarz zechce przestawić daty.

19 Czerwiec, 2022, godz.15:13:58
Odpowiedź #20

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Moim Ojcem może być Wilhelm I, ja mam avatar jego syna
19 Czerwiec, 2022, godz.15:20:16
Odpowiedź #21

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
A więc przerobię zaraz. W razie pytań będę konsultować się na pv.

19 Czerwiec, 2022, godz.16:05:31
Odpowiedź #22

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Wychodzi na to, że gdyby Wielki Książę Badenii odgrywał historycznego Fryderyka II  to byłby siostrzeńcem Cesarza.
Wychodzi na to, że najbliższą krewną Cesarza jestem ja.  :)

19 Czerwiec, 2022, godz.16:26:44
Odpowiedź #23

Friedrich von Baden

Wychodzi na to, że gdyby Wielki Książę Badenii odgrywał historycznego Fryderyka II  to byłby siostrzeńcem Cesarza.
Wychodzi na to, że najbliższą krewną Cesarza jestem ja.  :)
Wobec tego rozumiem, że relacje, koligacje sie nieco oddalają i jesteśmy kuzynami. :)

19 Czerwiec, 2022, godz.16:48:30
Odpowiedź #24

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Jeżeli siostra Cesarza jest ciotką Wielkiego księcia, to Jest Książę spowinowacony, a nie spokrewniony z Cesarzem. Chyba, że popatrzeć po wcześniejszych pokoleniach.

19 Czerwiec, 2022, godz.19:05:44
Odpowiedź #25

Friedrich von Baden

Jeżeli siostra Cesarza jest ciotką Wielkiego księcia, to Jest Książę spowinowacony, a nie spokrewniony z Cesarzem. Chyba, że popatrzeć po wcześniejszych pokoleniach.
Fryderyk I. Badeński, który ma syna Friedricha II. Wilhelma Ludwiga Leopolda Augusta von Baden, ma za żonę Luizę Marię Elżbietę, księżną von Hohenzollern, córkę Wilhelma I Hohenzollerna i Augusty z Saksonii-Weimaru. Friedrich I. Wilhelm Ludwig von Baden jest bratem mojego ojca, czyli moim stryjem. Czyli jak napisała czcigodna Królowa, jestem spowinowacony. I chyba mógłbym do Cesarza mówić wuju.
Siostra mojej matki Józefina Fryderyka von Baden żoną księcia Karola Antoniego von Hohenzollern-Sigmaringen (Swoją drogą w tym roku zmarłego. Karol należał do bocznej katolickiej części Hohenzollernów.) Także są, powiązania rodzinne, powinowactwo pomiędzy Rodem Badeńskim, a Wirtemberskim, a Hohenzollernów i Wettinów istnieje. :)  ;)

20 Czerwiec, 2022, godz.14:42:36
Odpowiedź #26

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Nie rozumiem dlaczego Was to dziwi, przecież wszystkie rody w Niemczech były silnie skoligacone.
20 Czerwiec, 2022, godz.19:02:05
Odpowiedź #27

Karl Friedrich von Wittelsbach

• Obywatel
Postaram się zrobić drzewo genealogiczne Wittelsbachów. Ja zaś jestem synem Króla Bawarii Ludwika I i królowy Anny Wettyn, a wnukiem Maksymilian II Józefa, czyli z Maximilianem jestem bratankiem.
JKW Karl Friedrich von Wittelsbach  
Król Senior Bawarii
Książę Lippe
Feldmarschall Wojsk Lądowych Armii Cesarstwa Niemieckiego
20 Czerwiec, 2022, godz.20:23:20
Odpowiedź #28

Friedrich von Baden

Postaram się zrobić drzewo genealogiczne Wittelsbachów. Ja zaś jestem synem Króla Bawarii Ludwika I i królowy Anny Wettyn, a wnukiem Maksymilian II Józefa, czyli z Maximilianem jestem bratankiem.
Coś mi się tu nie zgadza. Ma czcigodny zbyt wielu rodziców....  ;D ;) :-\

20 Czerwiec, 2022, godz.20:25:45
Odpowiedź #29

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
To ciekawe...  ??? ::) :-\
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

02 Kwiecień, 2025, godz.08:02:37 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
zadania-domowe pikarika elitserienspeedway sawanna world-anime