Cytat: Karl Friedrich von Wittelsbach w 20 Czerwiec, 2022, godz.19:02:05Postaram się zrobić drzewo genealogiczne Wittelsbachów. Ja zaś jestem synem Króla Bawarii Ludwika I i królowy Anny Wettyn, a wnukiem Maksymilian II Józefa, czyli z Maximilianem jestem bratankiem.Coś mi się tu nie zgadza. Ma czcigodny zbyt wielu rodziców....
Postaram się zrobić drzewo genealogiczne Wittelsbachów. Ja zaś jestem synem Króla Bawarii Ludwika I i królowy Anny Wettyn, a wnukiem Maksymilian II Józefa, czyli z Maximilianem jestem bratankiem.
Cytat: Friedrich von Baden w 20 Czerwiec, 2022, godz.20:23:20Cytat: Karl Friedrich von Wittelsbach w 20 Czerwiec, 2022, godz.19:02:05Postaram się zrobić drzewo genealogiczne Wittelsbachów. Ja zaś jestem synem Króla Bawarii Ludwika I i królowy Anny Wettyn, a wnukiem Maksymilian II Józefa, czyli z Maximilianem jestem bratankiem.Coś mi się tu nie zgadza. Ma czcigodny zbyt wielu rodziców.... Czuję się jakbym oglądała Sekrety rodziny, autentycznie.
Powinien wrócić do nazwiska Dostojewski po pierwszym ojcu. Dostojewski - toż to dopiero nazwisko, bo od carów się wywodzi brodyjskich.
Gdybym poznał rodziców albo innych członków rodu Wettinów związanych z Królem Karlem, to na pewno mógłbym określić jak daleko związani jesteśmy więzami rodzinnymi
Postanowiłem się też zabawić w genealogię. Zobaczymy jakie mnie powiązania wyjdą.
A teraz: Kto zgadnie czyim synem jestem?