Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: Leocki Instytut Statystyk Międzynarodowych (LISM)  (Przeczytany 9068 razy)

01 Lipiec, 2022, godz.08:43:49
Odpowiedź #45

Bruno Petrowicz Catalan

• Przyjaciel Dworu Cesarskiego
Podsumowanie aktywności państw w czerwcu 2022 według LISM

1. Królestwo Lumerii  3364
2. Królestwo Edelweiss  1545
3. Palatynat Leocji  1339
4. Republika Muratyki  1222
5. Księstwo Sarmacji  996
6. Cesarstwo Niemieckie  986
7. Republika Socjalistyczna Czasnoradu  886
8. Królestwo Turetii  559
9. Rzeczpospolita Obojga Narodów  488
10. Królestwo Santery  293
11. Związek Winkulijski  292
12. Republika Muratyki  195
13. Monarchia Austro-Węgierska  159
14. Cesarstwo Insulii (Voxland i Westland)   155
15. Republika Baridasu  133
16. Królestwo Skarlandu  122
17. III Państwo Rotria  117
18. Cesarstwo Bizancjum  67
19. Cesarstwo Bornfostu (Norwegland)  67
20. Republika Bialenii  34
21. Wschód Orientyki (Trizondal, Slawonia, Kafleandia) 33
22. Królestwo Dreamlandu  30
23. Pustkowia Winków  9
24. Zjednoczone Królestwo Samundy  4
25. Federacja Brodryjska  2
26. Cesarstwo Teutonii  1
27. Republika Suderlandu  1
28. Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hinsbergii i Werlandu  0
29. Konfederacja Sclawinska    0
30. Mandragorat Wandystanu  0
Bruno Petrowicz Catalan
01 Lipiec, 2022, godz.10:19:30
Odpowiedź #46

Karl von Wettin

• Król Saksonii
Wspaniały widok. Gratulacje, Szanowni Państwo. Najlepszy wynik od początku istnienia. Oby tak dalej
Karl August,
v G.G. König von Sachsen,
Großherzog von Sachsen-Weimar-Eisenach,
Herzog von Sachsen-Altenburg, Sachsen-Coburg-Gotha und Sachsen-Meiningen,
Fürst von Waldenburg
Markgraf von Oberlausitz, Landgraf von Thüringen
01 Lipiec, 2022, godz.16:20:36
Odpowiedź #47

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Szanowni Państwo
Jestem w szoku , nie mogę uwierzyć w taki wynik.
Bardzo wszystkim dziękuję
01 Lipiec, 2022, godz.19:08:26
Odpowiedź #48

Friedrich von Baden

• Jego Wielkoksiążęca Mość
Hmm... Nieźle. Oby inne kraje i ich obywatele zainteresowali się naszym wynikiem i zajrzeli do nas z ciekawości. :)
Friedrich I. Großherzog von Baden,
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

01 Lipiec, 2022, godz.21:21:16
Odpowiedź #49

Sophie von Württemberg

• Królowa Wirtembergii
Bardzo ładny wynik. Oby kolejne miesiące pracy przyniosły nam wysokie wyniki.

Jej Królewska Mość Z łaski Boga Królowa Wirtembergii, Księżna Urach, Wirtembergii-Weiltingen, Wirtembergii-Neuenstadt, Wirtembergii-Neuenbürg, Hrabina Wirtembergii, Wirtembergii-Stuttgart, Wirtembergii-Mömpelgard.

11 Lipiec, 2022, godz.20:42:37
Odpowiedź #50

Friedrich von Baden

Czerwiec najlepszy a lipiec jakiś taki chyba troszkę suchszy. Czyżby pora deszczowa minęła i jednak wakacje dają się we znaki. Ja sam sie przyznaję, zrobiłem sobie tygodniowy odpoczynek, małe wakacje, jednak widzę, że ogólnie nasza aktywność trochę podupadła.
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

13 Lipiec, 2022, godz.17:25:36
Odpowiedź #51

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
W Czerwcu prawie mieliśmy 4 cyfrowy wynik. Bardzo ładnie. Piękny.
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

13 Lipiec, 2022, godz.17:27:08
Odpowiedź #52

Friedrich von Baden

W Czerwcu prawie mieliśmy 4 cyfrowy wynik. Bardzo ładnie. Piękny.
A mówiono o Cesarstwie niemieckim jako o yoyonacji, albo państwie bez przyszłości, bez pomysłu, skazanym na upadek. A tu już minął rok od kiedy ono istnieje.

13 Lipiec, 2022, godz.17:43:02
Odpowiedź #53

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

13 Lipiec, 2022, godz.17:46:57
Odpowiedź #54

Friedrich von Baden

Widać się mylili.  :D
Zdecydowanie.
Cesarstwo Niemieckie jest teraz spokojnie na równi z innymi państwami mikroświata. Jesteśmy aktywni, produktywni, efektywni. Mamy swój honor, swoje miejsce w mikroświecie, jesteśmy oryginalni, wyjątkowi, jedyni w swym rodzaju.

13 Lipiec, 2022, godz.17:53:40
Odpowiedź #55

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Patrząc i analizując mikroświat, ja bym zakwalifikował Cesarstwo niemieckie do takiej drugiej ligi mikroświatowej. Jednak jesteśmy z pewnością w jej czołówce.

13 Lipiec, 2022, godz.17:54:21
Odpowiedź #56

Friedrich von Baden

Patrząc i analizując mikroświat, ja bym zakwalifikował Cesarstwo niemieckie do takiej drugiej ligi mikroświatowej. Jednak jesteśmy z pewnością w jej czołówce.
Ja bym tak tego nie kwalifikował, nie dzielił i nie zaniżał naszej pozycji, naszej mikronacji w takim rankingu.

13 Lipiec, 2022, godz.18:10:14
Odpowiedź #57

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Ja bym tak tego nie kwalifikował, nie dzielił i nie zaniżał naszej pozycji, naszej mikronacji w takim rankingu.
Nie chodzi o zaniżanie, obrażanie, niedocenianie.
Właśnie jakby tak popatrzeć trzeźwym okiem, poanalizować, to jednak inne mikronacje, mają własną domenę, mają strony HTML, mają programy, aplikacje, systemy gospodarcze. Są bardziej rozwinięte, niekiedy mają dłuższą historię, np. 20 lat istnienia, albo 10. Ich fora posiadają sporo funkcji, możliwości, do tego jest sporo użytkowników, w tym np. ponad 10 obywateli. Takie mikronacje "produkują" większą aktywność, większe zasięgi, o nich się mówi, je się odwiedza.

Według mnie Cesarstwo nadal jest jeszcze na początku tej drogi, i my startując z nieco innego pułapu, musimy pewne sprawy sami wypracować, zrobić i zapracować sobie na takie miano, pozycję, szacunek jak niektóre inne mikronacje. Jesteśmy tak w górnej części takiego rankingu.

13 Lipiec, 2022, godz.18:11:32
Odpowiedź #58

Friedrich von Baden

Nie chodzi o zaniżanie, obrażanie, niedocenianie.
Właśnie jakby tak popatrzeć trzeźwym okiem, poanalizować, to jednak inne mikronacje, mają własną domenę, mają strony HTML, mają programy, aplikacje, systemy gospodarcze. Są bardziej rozwinięte, niekiedy mają dłuższą historię, np. 20 lat istnienia, albo 10. Ich fora posiadają sporo funkcji, możliwości, do tego jest sporo użytkowników, w tym np. ponad 10 obywateli. Takie mikronacje "produkują" większą aktywność, większe zasięgi, o nich się mówi, je się odwiedza.

Według mnie Cesarstwo nadal jest jeszcze na początku tej drogi, i my startując z nieco innego pułapu, musimy pewne sprawy sami wypracować, zrobić i zapracować sobie na takie miano, pozycję, szacunek jak niektóre inne mikronacje. Jesteśmy tak w górnej części takiego rankingu.
Ciekawe...
A jakby Wasza Królewska Mość widział ten taki ranking ?

13 Lipiec, 2022, godz.18:19:46
Odpowiedź #59

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Ciekawe...
A jakby Wasza Królewska Mość widział ten taki ranking ?
Cóż, nie chcę teraz pozycjonować tych przed nami, ale w czołówce widzę:
Królestwo Lumerii, Księstwo Sarmacji, Palatynat Leocji, Kotlina Edelweiss, Republika Bieleńska, Republika Muratyki.
Choć Muratyka to jest tak na granicy, bo jest tylko czasem i tylko o niewiele lepsza od naszej mikro. Potem po nas usadowiłbym inne mikronacje historyczne tj. RON, MAW, następnie Związek Winkulijski i Królestwo Turetii, Rotria, Insulia, Skarland, (z roku 2021 i ew. początku tego) Z.S.K. Hirschbergii i Weerlandu. Potem są już tylko te które mało się liczą, są mało aktywne, praktycznie umierają, bądź są martwe.

13 Grudzień, 2024, godz.09:50:58 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
st-fu sawanna elitserienspeedway zadania-domowe rzeczypospolitakarwencka2024