Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: XXIII v-mundial w Księstwie Sarmacji - Sezon 52  (Przeczytany 5964 razy)

24 Wrzesień, 2022, godz.11:44:49
Odpowiedź #45

Heinz-Werner Grüner

• Gość Zagraniczny
Gratuluję i nadal trzymam kciuki
Uwielbiam te wypowiedzi Waszej Cesarskiej Mości. Wasz trener zostaje zawieszony na tydzień, a WCM gratuluje. :)
24 Wrzesień, 2022, godz.12:59:54
Odpowiedź #46

Karl von Wettin

• Król Saksonii
No cóż. Albo niewiedza bo nie pamiętam kiedy pojawiła się oferta za niego a po ofercie nie można już cofnąć, albo głupota bo nie zrozumiałem słowa transfery. CO do Grothego to próbowałem się go pozbyć, ale system to uniemożliwia chyba przez miesiąc od zakupu.

W związku z kolejnym przewinieniem oddaję się do dyspozycji Jego Cesarskiej Mości czekając na decyzję czy zostaję zdjęty ze stanowiska czy pozostawiony.
Karl August,
v G.G. König von Sachsen,
Großherzog von Sachsen-Weimar-Eisenach,
Herzog von Sachsen-Altenburg, Sachsen-Coburg-Gotha und Sachsen-Meiningen,
Fürst von Waldenburg
Markgraf von Oberlausitz, Landgraf von Thüringen
24 Wrzesień, 2022, godz.15:11:31
Odpowiedź #47

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Wasza Królewska Mość oczywiście że zostaje.
Wg mnie nie ma lepszego trenera

Pogratulowałem wyniku Edelweiss    -   Cesarstwo Niemieckie
24 Wrzesień, 2022, godz.15:28:12
Odpowiedź #48

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Ma pytanie do organizatorów. Czy w czasie Mundialu słuszne jest karanie trenera. Karząc trenera, karze się też obywateli danego państwa. To raczej nie wpłynie na pozytywne nastawienie do mundialu.
Po drugie. Jestem laikiem, ale z jakiego przepisu to wynika, że kara ma być wykonana w trakcie Mundialu.
24 Wrzesień, 2022, godz.16:15:51
Odpowiedź #49

Friedrich von Baden

• Jego Wielkoksiążęca Mość
Nie będąc trenerem, członkiem całej organizacji MUP nie mam prawa do głosowania ani decyzji. Dlatego powiem tak tylko od siebie, że uważam przepis o zakazie transferów za niepotrzebny. Narracja to narracja. A jednak transefry rządzą się swoimi prawami. Jeśli zawodnik był wystawiony wcześniej na sprzedaż a ktoś akurat kupił go, jak już u nas w mikronacjach trwał mundial to to nie jest wina trenera. Mógłby selekcjoner wycofać sprzedaż (albo nie może,  nie wiem tego dokładnie) ale to i tak xpert11 rządzi się swoimi prawami. Tak jak napisał Król Karol nie można sprzedaż zawodnika którego się kupiło.  Jest to zablokowane, i ciekawe że ktoś kto grą w te grę i jest adminem to nie wie takich rzeczy. Należałoby chyba spytać się o Pańskie kompetencje administratorze ligi.
Poza tym jako zwykły człowiek starając się też stanąć w obronie każdego kto dokonał, lub dokona transferu, mogę powiedzieć,  że nie ważne czy trwa mundial, czy sezon zasadniczy, czy puchar czy cokolwiek, ale jeśli na rynku jest jakaś dobra oferta to należy się nawet o nią bić. A takie zakazy są zbędne.  Już nawet taki zawodnik mógłby nie brać udziału w rozgrywkach tylko np. Trenować. 
To wszystko co chciałem powiedzieć.
Friedrich I. Großherzog von Baden,
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

24 Wrzesień, 2022, godz.20:10:43
Odpowiedź #50

Heinz-Werner Grüner

• Gość Zagraniczny
No cóż. Albo niewiedza bo nie pamiętam kiedy pojawiła się oferta za niego a po ofercie nie można już cofnąć, albo głupota bo nie zrozumiałem słowa transfery. Co do Grothego to próbowałem się go pozbyć, ale system to uniemożliwia chyba przez miesiąc od zakupu.
Herr Trener, transfer to transfer. Czy w jedną czy w drugą stronę to nadal transfer. Jeśli chodzi o "głupotę", to akurat tutaj sie nie zgodzę. Zdarzyć się może każdemu, ale niestety za drugim razem przy sprzedaży piłkarza nie miałem nawet pola manewru. Takie są zasady i trzeba się ich trzymać.
Proszę zwrócić następnym razem uwagę na to kiedy kończy się czas wystawienia na liście i będzie dobrze.
Liczę oczywiscie, że CN nie zrezygnuje z usług tak dobrego trenera.

Ma pytanie do organizatorów. Czy w czasie Mundialu słuszne jest karanie trenera. Karząc trenera, karze się też obywateli danego państwa. To raczej nie wpłynie na pozytywne nastawienie do mundialu.
Po drugie. Jestem laikiem, ale z jakiego przepisu to wynika, że kara ma być wykonana w trakcie Mundialu.
Karanie jest słuszne, skoro są takie zasady. Kadra otrzymała wzomcnienie lub kadra otrzymała pieniądze na szkolenie, przygotowanie zespołu.
Jak zatem widzi WCM rozwiżanei sprawy? Jak karać kogoś w managerze piłkarskim za nie dostosowanie się do regulaminu?
Kara wykonywana jest natychmiast po jego złamaniu.

Co do tego jak działa MUP mam oczywiście obiekcje, ale o takiej sytuacji jak jest teraz zadecydowali sami zainteresowani, czyli trenerzy-a obecnie również pełniący funcje "delegatów" związkowych, nie ja. Ja dołączyłem już do ludzi, których status quo zadowalało. Pod moim "przewodnictwem", dodam, ze ja jestem tylko adminem w lidze, nie prezesem MUP, rozwinęła się (powróciła do tego jak to wyglądało wcześniej) narracyjna prezentacja mundiali. Tylko tyle i aż tyle, ale pewnych spraw nie przeskoczymy.

Nie będąc trenerem, członkiem całej organizacji MUP nie mam prawa do głosowania ani decyzji. Dlatego powiem tak tylko od siebie, że uważam przepis o zakazie transferów za niepotrzebny. Narracja to narracja. A jednak transefry rządzą się swoimi prawami. Jeśli zawodnik był wystawiony wcześniej na sprzedaż a ktoś akurat kupił go, jak już u nas w mikronacjach trwał mundial to to nie jest wina trenera. Mógłby selekcjoner wycofać sprzedaż (albo nie może,  nie wiem tego dokładnie) ale to i tak xpert11 rządzi się swoimi prawami. Tak jak napisał Król Karol nie można sprzedaż zawodnika którego się kupiło.  Jest to zablokowane, i ciekawe że ktoś kto grą w te grę i jest adminem to nie wie takich rzeczy. Należałoby chyba spytać się o Pańskie kompetencje administratorze ligi.
Poza tym jako zwykły człowiek starając się też stanąć w obronie każdego kto dokonał, lub dokona transferu, mogę powiedzieć,  że nie ważne czy trwa mundial, czy sezon zasadniczy, czy puchar czy cokolwiek, ale jeśli na rynku jest jakaś dobra oferta to należy się nawet o nią bić. A takie zakazy są zbędne.  Już nawet taki zawodnik mógłby nie brać udziału w rozgrywkach tylko np. Trenować. 
To wszystko co chciałem powiedzieć.
Zakaz transferów podczas mundialu ma imitować powołanie kadry na najważniejszy turniej trójsezonia. W takim systemie gra MUP od lat. I to jest dobre rozwiżanie by jeden sezon na trzy wyróżnić. Xpert11 nie ma technicznych mozliwosci przypomninająch real, stąd MUP kiedyś wymyślił, że taki zakaz transferowy jest nowinką.

Idąć dalej, a czyją winą jest nie przypilnowanie tego, że transfer został dokonany po czasie? W dobrym zwyczaju jest znać regulamin (jakikolwiek by nie był) i dostosowanie się do niego. Poza tym gdybym otrzymał informację, że taki a taki zawodnik przekroczy limit czasu zakupu, to przecież nie byłoby problemu-wystarczy krótka informacja.
WKW Karl pisał o "wyrzucaniu", a nie o sprzedaży Szanowny Jegomościu.  Radzę ważyć słowa i otrząsnąć swój zapał. Akurat Pańska opinia co do mojej osoby jest niezbyt wiążąca i obiektywna. Zawsze takowa była.
24 Wrzesień, 2022, godz.20:51:03
Odpowiedź #51

Friedrich von Baden

To że kiedyś ktoś coś wymyślił nie oznacza, że zawsze trzeba się tego bezwzględnie trzymać i nie poddawać tego w dyskusję. Inaczej nadal siedzielibyśmy pewnie w jaskiniach, naparzali się na maczugi, a o ciepłej wodzie, komputerach, szybkim przemieszczaniu się, internecie i wszystkich wygodach współczesnego świata moglibyśmy pomarzyć.
   Ja pisałem między innymi o tym, że może zdarzyć się sytuacja, kiedy w końcu na rynku pojawi się ten jeden dobry, wymarzony zawodnik, a przez regulamin nie można go kupić, i zrobi to ktoś inny. Co uważam za trochę niesprawiedliwe, względem trenerów prowadzących drużyny narodowe. Cała ta sprawa tłumaczona jest jedynie tradycją, sprawą narracji, (która raczej jest sprawą szeroką, prywatną i czasem dyskusyjną) oraz tym, że Mundial jest dzięki temu wyjątkowy. Ośmielę się z tym nie zgodzić. Mundial jest wyjątkowy, bo zbiera się grupa osób, tworzą całą oprawę, hymn, grafiki, tworzą strefy kibica, ciężko pracują przez nawet kilka tygodni aby wszystko było idealne. A prócz tego sami trenerzy się angażują i dają emocje. Poza tym i same mecze i wyniki, dają wiele emocji, wiele wrażeń, refleksji, marzeń, nadziei itd. To że Mundial jest wyjątkowy to nie sprawa tego, czy ktoś sprzeda swego zawodnika czy do kupi.
Sprawa tego, że narracyjnie zawodnicy są powoływani, to sprawa tego, że Herr sam tak uważa i ma do tego prawo. Jednak inny trener tego tak nie oceni, oraz nie będzie tak samo uważał. Bo sprawa narracji może być różnie postrzegana, różnie interpretowana, może być kontrowersyjna, dyskusyjna. Myślę, że w mikronacjach mamy do czynienie z wieloma różnymi formami, aktami i typami narracji, fabuły, akcji. Sądzę, że jest to sprawa indywidualna, prywatna.
   Chciałbym ponad to zwrócić uwagę, że nie odpowiedział mi Herr Trener na to czemu nie wiedział, że nie można sprzedać zawodnika po jego zakupie, w ciągu miesiąca od dokonania transferu. A jeśli wiedział, to czemu napisał:
"1. Sprawa Cesarstwa Niemieckiego
KarlAugust zakupil pilkarza - Norberta Grothe w czasie kiedy obowiązywał zakaz.
Trener został powiadomiony o tym, przyznając się do winy. Został również poproszony o pozbycie sie zawodnika.
Kara za taki stan rzeczy pojawia sie w momencie wystawienia zawodnika do składu. Trener na szczescie tego nie zrobil, ale i nie pozbył sie zawodnika. Kara cały czas wisi w powietrzu, gdyż nie wiemy czy trener nie wstawi Grothego do skladu. Podtrzymuje obowiązek pozbycia się piłkarzy."
Tak jakby trener mógł bez przeszkód sprzedać tego zawodnika, pomimo że system tego zabrania, możliwość jest zablokowana. Odczytać mogę Pańskie słowa jako, to że nie wiedział Herr Trener o takiej niemożliwości. Stąd pytanie o wasze kompetencje.

Cytat: Heinz-Werner Grüner
Idąc dalej, a czyją winą jest nie przypilnowanie tego, że transfer został dokonany po czasie? W dobrym zwyczaju jest znać regulamin (jakikolwiek by nie był) i dostosowanie się do niego. Poza tym gdybym otrzymał informację, że taki a taki zawodnik przekroczy limit czasu zakupu, to przecież nie byłoby problemu-wystarczy krótka informacja.
WKW Karl pisał o "wyrzucaniu", a nie o sprzedaży Szanowny Jegomościu.  Radzę ważyć słowa i otrząsnąć swój zapał. Akurat Pańska opinia co do mojej osoby jest niezbyt wiążąca i obiektywna. Zawsze takowa była.
Rozumiem, moje niedopatrzenie jeśli nasz selekcjoner napisał, że to teraz dziś, lub wczoraj wystawił taką ofertę, a nie przed mundialem. Choć to jednak wolę, aby sam trener zabrał głos i wyjaśnił kiedy mniej więcej wystawił tamtego zawodnika. Najważniejsza sprawa to czy przed czy już w trakcie mundialu. Nie ma co się sprzeczać, z tego powodu, bo nie jestem w 100% pewny, dlatego pytamy u źródła.
   Co do ostatniej sprawy. Czyli mojej opinii. Może się Pan z nią nie zgadzać. Może być zły, za tamte słowa, jednak ja tylko poddałem w wątpliwość to czy na pewno wiecie w co gracie skoro pisaliście o tym aby trener sprzedał zawodnika dzień po kupieniu go. Jest Herr Trenerem, oraz adminem. Skoro zaś trenerem to powinien wiedzieć, że nie ma takiej opcji sprzedaży dzień po zakupie. Dlatego absurdem było wymagać od trenera sprzedaży tego zawodnika.
Poza tym kolejnym absurdem byłoby to, że wtedy również złamałbym regulamin, bo dokonał by transferu czyli według was sprzedał zawodnika. Co było zresztą drugim przewinieniem, złamaniem regulaminu przez naszego selekcjonera. Także kolejny absurd jak dla mnie.
   Poza tym jednym razem kiedy teraz was lekko zaatakowałem słownie w obronie selekcjonera reprezentacji mojego kraju, nie zaatakowałem was, ani nie skrytykowałem was publicznie. A kiedy się wygłasza opinie na jakiś temat to raczej chodzi o to aby była ona subiektywna, a nie obiektywna. W końcu moze gdybym ja był jakimś mistrzem gry, lub bogiem, lub administratorem, to wtedy wymagane byłoby ode mnie abym wygłaszał obiektywne opinie. A jako zwykły obywatel jednej z mikronacji, mam prawo do własnych, subiektywnych prywatnych opinii. Opinii, która nie zawsze taka była.

Poza tym podtrzymuję, że zakaz transferowy, jest bezsensu i zbędny.
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

24 Wrzesień, 2022, godz.22:24:18
Odpowiedź #52

Heinz-Werner Grüner

• Gość Zagraniczny
Szanowny Friedrichu I. Großherzog von Baden,

dla mnie Szanowny Jegomościu...

Jako, że pełnie rolę administratora od jakiegoś czasu nie oznacza, że jestem alfą i omegą. Próbuje zapanować nad chaosem MUP. Do tej pory nikt nie zarzucał mi braku kompetencji. Gram w X11 od 12 lat, prowadzilem jako admin z 5-6 lig, mam więc chyba pojęcie o tym co się dzieje. To, że wymagałem od trenera pozbycia się zawodnika nie oznacza, że ma to zrobić tu i teraz, a w momencie kiedy będzie w stanie. Jak ma np. tego dokonać teraz skoro został zawieszony?

Nie będę wdawał się w dyskusję z Szanownym Jegomościem, bo uważam, że akurat taka persona jak Szanowny nie powinna w ogóle wyrażać swojego zdania na temat przestrzegania regulaminów. Znamy się nie od dziś i proszę daj mi kontynuować rozmowy z jedyną osobą jaka powinna zabierać głos w tej sprawie, mianowicie z WKW Karlem Augustem von Wettinem.
Nie rozumiesz pojęcia przestrzegania reguł, to się nie wypowiadaj... Großherzog von Baden, Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf, Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw, a dla mnie Szanowny Jegomościu, ok?
30 Wrzesień, 2022, godz.11:47:56
Odpowiedź #53

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

30 Wrzesień, 2022, godz.11:52:39
Odpowiedź #54

Heinz-Werner Grüner

• Gość Zagraniczny
No cóż. Albo niewiedza bo nie pamiętam kiedy pojawiła się oferta za niego a po ofercie nie można już cofnąć, albo głupota bo nie zrozumiałem słowa transfery. CO do Grothego to próbowałem się go pozbyć, ale system to uniemożliwia chyba przez miesiąc od zakupu.

W związku z kolejnym przewinieniem oddaję się do dyspozycji Jego Cesarskiej Mości czekając na decyzję czy zostaję zdjęty ze stanowiska czy pozostawiony.

Informuję, że już dziś odblokowałem Szanownemu Trenerowi mozliwość interakcji z drużyną. Co prawda termin był na jutro rano, ale to nie zmieni faktu, że skład i tak zdążyłby Szanowny ustawić.
Życzę owocnego powrotu do prowadzenia drużyny i więcej rozwagi. :)
30 Wrzesień, 2022, godz.12:24:28
Odpowiedź #55

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
To dobra wiadomość, cieszę się
30 Wrzesień, 2022, godz.12:26:08
Odpowiedź #56

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
Gratulacje dla trenera.
Do boju reprezentacjo!
Maximilian III., von Gottes gnaden König von Bayern, Pfalzgraf bei Rhein, Herzog von Bayern, Franken, und in Schwaben

30 Wrzesień, 2022, godz.14:32:22
Odpowiedź #57

Friedrich von Baden

Ekscelencjo, Selekcjonerze liczymy na Pana i pańską drużynę! Do ataku!  ;D ;)

30 Wrzesień, 2022, godz.19:49:31
Odpowiedź #58

Maximilian Wittelsbach

• Król Bawarii
A jak dotychczasowe wyniki bez trenera ?

30 Wrzesień, 2022, godz.19:54:40
Odpowiedź #59

Friedrich von Baden

13 Grudzień, 2024, godz.13:01:42 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
world-anime st-fu elitserienspeedway sawanna zadania-domowe