Go Bottom
Witaj
Gość
SignIn
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
CESARSTWO zostało przeniesione adres : http://www.cesarstwoniemieckie.eu
PAŃSTWO I SPOŁECZEŃSTWO
Karczma pod Czarnym Orłem
Znalezione
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
...
9
Autor
Wątek: Znalezione (Przeczytany 27271 razy)
29 Kwiecień, 2021, godz.08:26:07
Georg von Schafer Wittelsbach
Król Bawarii
Znalezione
Znalazłem coś takiego, co nie do końca wiem jak nazwać. Tak z ciekawości spytam naszego Księcia, po co tworzyć kolejne forum, tym razem dla organizacji która kiedyś istniała i w skutek tarć i nieporozumień miedzy państwami upadła. Po co ogłaszać się jej prezesem i zapraszać na niewykończone, paskudne forum na którym nic nie ma i nie do końca wiadomo czemu ma ono służyć. Na szczęście Książę reprezentuje w Leocji Brodrię, a nie Cesarstwo Niemieckie, tak przynajmniej wynika z podpisu.
https://forum.leocja.org/viewtopic.php?f=2&t=674
Myślę, że już zupełnie się pan pogubił jaką postać kreuje, w którym kraju chce być na stałe, w którym chce działać i co chce w zasadzie osiągnąć. Myślałem że jest pan młodym człowiekiem który nie potrafi się odnaleźć w świecie państw wirtualnych, ale zdaje się to poważniejsza sprawa. Bowiem każdy wyciąga wnioski i uczy się na doświadczeniach jakie zbiera po drodze, pan nie.
Odpowiedz
29 Kwiecień, 2021, godz.10:04:37
Odpowiedź #1
Karl Friedrich von Wittelsbach
Obywatel
Odp: Znalezione
Już zmieniłem sygnaturę w Leocji.
JKW Karl Friedrich von Wittelsbach
Król Senior Bawarii
Książę Lippe
Feldmarschall Wojsk Lądowych Armii Cesarstwa Niemieckiego
Odpowiedz
29 Kwiecień, 2021, godz.10:44:09
Odpowiedź #2
Król Bawarii
Przecież mnie nie chodzi o to gdzie i jak się pan podpisuje. Pytam po co zakłada pan co chwila nowe państwa, które państwami nie są i które nawet nie stara się pan rozwijać. Teraz jeszcze OPM, którego członkiem zamiast państw wirtualnych jest pan sam. Przecież to się kupy nie trzyma i nie ma żadnej wartości. Dotychczas powstawało wiele państw, nawet jednoosobowych, których założyciele próbowali przyciągnąć mieszkańców i coś robić tworząc chociaż zalążek państwowości. Wielu się to nie udało i ich państewka upadły, przyłączyli się więc do państw które funkcjonują z powodzeniem i tam działają. Pan po za iskra tworzenie nie przejawia w państwach które tworzy żadnej działalności i żadnej inicjatywy. Wielokrotnie już się pan przekonał że zaproszenie ludzi na puste, nieukończone forum nikogo nie przyciągnie. Mimo to z uporem maniaka tworzy nowe. Pytam więc po co pan kontynuuje tą błędną drogę do własnego państwa, skoro nie potrafi pan zbudować choćby namiastki takiego, stanąć na jego czele i twardo dążyć do realizacji swego projektu ?
Odpowiedz
29 Kwiecień, 2021, godz.10:50:43
Odpowiedź #3
Karl Friedrich von Wittelsbach
Obywatel
Tak.
JKW Karl Friedrich von Wittelsbach
Król Senior Bawarii
Książę Lippe
Feldmarschall Wojsk Lądowych Armii Cesarstwa Niemieckiego
Odpowiedz
29 Kwiecień, 2021, godz.11:31:39
Odpowiedź #4
Erich Muller
Leutnant
Cytat: Karl Friedrich von Hohenzollern - Kartoliński w 29 Kwiecień, 2021, godz.10:50:43
Tak.
wyczerpująca odpowiedz
Odpowiedz
29 Kwiecień, 2021, godz.13:50:44
Odpowiedź #5
August von Hohenzollern
Jego Cesarska Mość
Kuzynie, mogę zrozumieć Twoje dążenie posiadania państwa, ale jak wyżej Panowie pisali na razie nie do końca Ci to wychodzi.
Niestety tworzenie czegokolwiek pochłania energię i czas.
Proponuję, abyś na razie działał w Cesarstwie, nauczył się różnych rzeczy - tak jak ja się uczę, a po roku możesz się zastanawiać.
Przypominam, że w jednym z postów pisałeś, że się uspokoisz.
Odpowiedz
04 Maj, 2021, godz.16:12:48
Odpowiedź #6
Józef Wilhelm Potocki
Gość Zagraniczny
Dzień dobry, odnosząc się do zaistniałej sytuacji,
Pozwolę sobie wytłumaczyć, dlaczego Wasza Ekscelencja August von Hohenzollern nie dostał się do Skarlandu. Mikroświat ma od jakiegoś czasu problem z klonami, spamerami i trollami. Właśnie do nich można zaliczyć pana Tymoteusza Piechotę vel. Patryka Mikołaja, Maxymylina Stirlitza, Tomasza Slavica, Don Pedra, Karla Friedricha von Hohenzollerna - Kartolińskiego, etc. Wyżej wymieniony znany jest w mikroświecie ze spamowania, kłamania, konfabulowania na temat własnego v-wykształcenia v-tytułu, v-pracy, niestosowania netykiety, łamania prawa miejscowego i zasad (ortograficznych również
), podszywania się pod inne osoby, a także tworzenia yoyonacji i innych tego typu. Był karany już w kilku mikronacjach, do niektórych nie został nawet wpuszczony. Z tego powodu Skarland podjął kroki w celu zapobiegania takim sytuacjom. Ekscelencja ma na nazwisko Hohenzollern, a także w mailu ma coś związanego z Wielką Brytanią (m.in. taką yoyonacje stworzył Pan Piechota), dlatego też służby celne Ekscelencji nie wpuściły. Ma jednak Ekscelencja możliwość odwołania się poprzez maila podanego przy rejestracji.
Król wysłał wiadomość
, jednak nie otrzymał odpowiedzi.
Pozdrawiam i za wszelkie utrudnienia przepraszam.
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków
Odpowiedz
04 Maj, 2021, godz.17:11:23
Odpowiedź #7
Król Bawarii
Ekscelencjo, wiemy że Karl Friedrich von Hohenzollern - Kartoliński to pan Piechota, znany i słynny ze swych dokonań w całym świecie wirtualnym. Początkowo mieliśmy zrobić jak większość państw i pozbyć się kłopotu. Jednak po naradzie postanowiliśmy dać mu szansę na to by dołączył do społeczności Cesarstwa Niemieckiego. Zgodziliśmy się też by dopisał się do rodu panującego w naszym kraju i używał nazwiska Hohenzollern jako boczna gałąź tego rodu, ale bez prawa dziedziczenia korony. Mamy świadomość że jest to dla nas obciążenie i wiele drzwi się zamyka liczymy jednak na to że w końcu ten młody człowiek odnajdzie się w świecie wirtualnych państw i zrozumie zasady jakie rządzą tą zabawą.
Cieszy nas wizyta Ekscelencji i mimo nie najlepszego wrażenia jakie zrobiło Cesarstwo Niemieckie w Skarlandzie na początku naszych kontaktów w końców uda się nam nawiązać bardziej przyjazne relacje i współpracę.
Odpowiedz
04 Maj, 2021, godz.23:43:04
Odpowiedź #8
Józef Wilhelm Potocki
Gość Zagraniczny
I ja mam nadzieję, iż będziemy współpracowali, a nasze relacje będę przyjacielskie. Co do traktatu to musimy się na razie wstrzymać, gdyż wymagana jest zgoda Kortezów Generalnych, a na ten moment prowadzone są dyskusje na temat nowelizacji ustawy o gospodarce.
/-/ Józef Wilhelm Potocki h. Pilawa
Przewodniczący Generalitatu Królestwa Skarlandu
Ambasador Rzeczypospolitej Obojga Narodów w Palatynacie Leocji i Pustkowiach Winków
Odpowiedz
05 Maj, 2021, godz.13:50:17
Odpowiedź #9
August von Hohenzollern
Jego Cesarska Mość
Ekscelencjo
Jest takie przysłowie
Co było, a nie jest, nie pisze się w rejestr.
Zapomnijmy o sprawie.
W najbliższym czasie odwiedzę piękne Królestwo Skarlandu
Odpowiedz
14 Maj, 2021, godz.21:22:14
Odpowiedź #10
Karl von Wettin
Król Saksonii
Jeśli są tu jacyś miłośnicy gier strategii czasu rzeczywistego to polecam mod Born i Fire do gry Men of War Assault Squad 2 który przenosi grę z II Wojny Światowej na pola bitew od wojny siedmioletniej do wojny prusko-francuskiej. Poniżej wrzucam zrzuty ekranu przedstawiający piechotę bawarską i badeńską (moim zdaniem mundury wyglądają na dobrze odwzorowane) oraz haubicę Kruppa
https://drive.google.com/file/d/19GcqEnaNgYB2fzuN3eMQZDnDwu7_8qMB/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/19GcqEnaNgYB2fzuN3eMQZDnDwu7_8qMB/view?usp=sharing
Karl August,
v G.G. König von Sachsen,
Großherzog von Sachsen-Weimar-Eisenach,
Herzog von Sachsen-Altenburg, Sachsen-Coburg-Gotha und Sachsen-Meiningen,
Fürst von Waldenburg
Markgraf von Oberlausitz, Landgraf von Thüringen
Odpowiedz
19 Maj, 2021, godz.15:37:14
Odpowiedź #11
August von Hohenzollern
Jego Cesarska Mość
Poszukuję gry o I wojnie światowej, wojskach niemieckich, ale żeby jednostki były w prostokatach
Odpowiedz
19 Maj, 2021, godz.18:59:51
Odpowiedź #12
Karl von Wettin
Król Saksonii
Planszowej czy na komputer bądź telefon?
Karl August,
Fürst von Waldenburg
Odpowiedz
19 Maj, 2021, godz.20:08:10
Odpowiedź #13
August von Hohenzollern
Jego Cesarska Mość
Komputer
Odpowiedz
20 Maj, 2021, godz.11:47:12
Odpowiedź #14
Karl von Wettin
Król Saksonii
A to niestety nie pomogę.
Karl August,
Fürst von Waldenburg
Odpowiedz
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
...
9
CESARSTWO zostało przeniesione adres : http://www.cesarstwoniemieckie.eu
PAŃSTWO I SPOŁECZEŃSTWO
Karczma pod Czarnym Orłem
Znalezione
Skocz do:
=> Karczma pod Czarnym Orłem
03 Kwiecień, 2025, godz.23:03:21
X
Template Copyrights
Terms of use:
This page, footer link and name must remain, it's are part of LogoOff copyrights. Any removal of this is violation of copyright.
Template name:
"Nova"
Template Credits
Author:
, www.logooff.net
Icons:
Farm-Fresh Web Icons
Polityka cookies
Darmowe Fora
|
Darmowe Forum
zadania-domowe