Go Bottom
  • Witaj Gość

Autor Wątek: Różne sprawy, wnioski i propozycje  (Przeczytany 32070 razy)

15 Czerwiec, 2022, godz.18:30:25
Odpowiedź #360

Friedrich von Baden

• Jego Wielkoksiążęca Mość
Czeku na Wasza Książęca Mość
Wracam. Jestem, jednakowoż praktycznie od razu z drogi, dlatego jeszcze dziś odpocznę, jutro zaś ze względu na realne uroczystości religijne, będę w pewnych godzinach nieaktywny. Pojutrze zaś, praktycznie mam wolne i wakacje. :)
Friedrich I. Großherzog von Baden,
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

15 Czerwiec, 2022, godz.18:33:10
Odpowiedź #361

Friedrich von Baden

Drogie Królewskie Moście,
Wasza Wielkoksiążęca Mość,

Na samym wstępie chciałbym przeprosić tych, którzy się czują urażeni, także zagranicą. Jestem tutaj od roku i zamierzam być Królem Bawarii do śmierci i do śmierci angażować się karierę wojskową. Co do testamentu to ja wypełniam, zrobiłem poprzedniemu Królowi Bawarii pogrzeb, tylko mam realioza, co nie wyklucza że będę działał w Niemczech.

W Turetii raz kiedy zagościłem, i mnie wywalili tam za założenie wyznania. Przecież każdy człowiek ma prawo do wyznania, i do jego założenia. I teraz chciałem założyć cerkiew prawosławną, i się skończyło, tym co się skończyło.

Przepraszam za pewne opóźnienie w mojej reakcji na zaistniałą sytuację. Od początku stałem na stanowisku, by nie poruszać tematu zbanowania Pana Marka/Karla na poziomie dyplomatycznym. Z szacunku do Cesarstwa Niemieckiego i jego obywateli postanowiłem nie wyciągać tej sprawy poza granice Turetii. Zdanie zmieniłem po przeczytaniu wyżej zacytowanej wypowiedzi.
Z wypowiedzi Pana Karla można wyciągnąć fałszywe wnioski jakby w Turetii panował reżim, który wymierza kary za założenia wspólnoty religijnej.
Prawda jest jednak taka, że podczas pierwszego pobytu w Turetii, próbował założyć już własny Kościół popełniając przestępstwo i wykorzystując plagiat. Dodatkowo Pan Karl naraził stosunki międzynarodowe pomiędzy Turetią i Santerą. JKM Jan Kartoliński wydał wyrok skazujący na banicję.
Po roku w Turetii pojawił się niejaki Marek Ziemiaszko. Oczywiście nikogo nie informując, że jest osobą skazaną, złożył fałszywe oświadczenie podczas składania wniosku o obywatelstwo. Jestem przekonany, że obecnie panujący Król Kazimierz Sakowicz zezwolił by na przywrócenie obywatelstwa, gdyby Pan Karl był z nami szczery. Zamiast tego cały naród Turetcki został oszukany. Aktualnie Pan Karl/Marek/Tymoteusz został ponownie skazany i jako recydiwsta nie będzie miał już możliwości powrotu.
Rozumiemy i dziękujemy za informacje. Przepraszamy za naszego obywatela i jednocześnie wybaczamy za jego wybryki jako obywatela Turetii. Na pewno to nie wpłynie na stosunki między naszymi państwami, ani spokój na kontynencie. :)
Herzog von Zähringen, Herzog in Schwaben, Fürst zu Fürstenberg, Fürst zu Leiningen, Fürst zu Bonndorf,
Markgraf von Baden-Durlach und Hochberg, Pfalzgraf bei Rhein, Landgraf im Breisgau, zu Sausenberg und in der Ortenau usw.

15 Czerwiec, 2022, godz.18:33:53
Odpowiedź #362

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Cieszę się, że Wasza Książęca Mość wrócił
Proszę się nie martwić i odpoczywać.
Jutro pewnie wszyscy będą zajęci
16 Czerwiec, 2022, godz.11:50:44
Odpowiedź #363

Friedrich von Baden

Wasza Cesarska Mość, dla prowadzenia uporządkowanej narracji w Kamerunie chciałbym aby powstały tam działy.

Jaunde
Jaunde Landeshauptstadt

Duala
Duala

Gospodarka i przemysł
Wirtschaft und Industrie

Wojska Kolonialne
Schutztruppe für Kamerun

Jeśli uda się to wszystko zrobić, to jeszcze w ten weekend ruszę z narracją w Kamerunie, gdyż mam już na nią pewny scenariusz. Dlatego proszę o to.

16 Czerwiec, 2022, godz.18:55:11
Odpowiedź #364

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Postaram się, tylko proszę mi nacpw przypomnieć. Najlepiej jutro
16 Czerwiec, 2022, godz.19:01:42
Odpowiedź #365

Friedrich von Baden

Postaram się, tylko proszę mi nacpw przypomnieć. Najlepiej jutro
Dobrze. Będę przypominał.  :) Niczym taki uporczywy budzik...  ;D :D ;)

17 Czerwiec, 2022, godz.12:06:32
Odpowiedź #366

Friedrich von Baden

Wasza Cesarska Mość, dla prowadzenia uporządkowanej narracji w Kamerunie chciałbym aby powstały tam działy.

Jaunde
Jaunde Landeshauptstadt

Duala
Duala

Gospodarka i przemysł
Wirtschaft und Industrie

Wojska Kolonialne
Schutztruppe für Kamerun

Jeśli uda się to wszystko zrobić, to jeszcze w ten weekend ruszę z narracją w Kamerunie, gdyż mam już na nią pewny scenariusz. Dlatego proszę o to.
Przypominam się WCM !

17 Czerwiec, 2022, godz.17:47:59
Odpowiedź #367

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
17 Czerwiec, 2022, godz.18:25:44
Odpowiedź #368

Friedrich von Baden

Zrobione
Pięknie, choć nazwa Jaunde jako Yaoundé wskazuje na francuska nazwę, a nie niemiecką. Dlatego nie rozumiem stąd takie rozwiązanie.
Jaunde (ang. Yaounde, fr. Yaoundé, niem. Jaunde) - jak widzi Cesarz, musi być Jaunde...

Poza tym ja widzę, w opisie, pod nazwami działów zamiast ich niemieckich podanych nazw polskie. Czy to jakiś mój błąd i mi stronę tłumaczy, czy to Cesarz coś źle wpisał? Bo nie wiem? Wyłączyłem już tłumacza, aby nie działał w tle ale sie na razie nie zmieniło...

17 Czerwiec, 2022, godz.23:10:06
Odpowiedź #369

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
Ja dostałem nazwy po polsku
18 Czerwiec, 2022, godz.13:49:24
Odpowiedź #370

Friedrich von Baden

Jaunde
Jaunde Landeshauptstadt

Duala
Duala

Gospodarka i przemysł
Wirtschaft und Industrie

Wojska Kolonialne
Schutztruppe für Kamerun

Wasza Cesarska Mość, widać pański telefon automatycznie przetłumaczył je. Te pogrubione to nazwy, i są one po polsku, zaś na dole, pod nimi jest to co ma być po niemiecku. Przy nazwach miast nic robić nie trzeba zaś dział gospodarczy i militarny należy przetłumaczyć w tłumaczu. Choć Schutztruppe może nie być bezpośrednim tłumaczeniem. Dlatego proponuję zrobić to przez komputer. :)

18 Czerwiec, 2022, godz.20:00:28
Odpowiedź #371

Friedrich von Baden

Jaunde
Jaunde Landeshauptstadt

Duala
Duala

Gospodarka i przemysł
Wirtschaft und Industrie

Wojska Kolonialne
Schutztruppe für Kamerun

Wasza Cesarska Mość, widać pański telefon automatycznie przetłumaczył je. Te pogrubione to nazwy, i są one po polsku, zaś na dole, pod nimi jest to co ma być po niemiecku. Przy nazwach miast nic robić nie trzeba zaś dział gospodarczy i militarny należy przetłumaczyć w tłumaczu. Choć Schutztruppe może nie być bezpośrednim tłumaczeniem. Dlatego proponuję zrobić to przez komputer. :)
Proszę o poprawę tych nazw WCM..

Przy okazji taka ciekawostka. Jesli patrzy sie na aktywność to jeśli ktoś robi cos w panelu admina jego działania widoczne dla innych są takie:
"Nic lub nic, co możesz zobaczyć..."  ;D ;)
Czyli jesli ktoś nie ma dostępu do admina, to nie wie, co inni w panelu robią. I taki opis działania się wyświetla aby to określić. :D

Nie chcę być zrzędą, ale opis jest po angielsku a nie niemiecku.

18 Czerwiec, 2022, godz.20:02:40
Odpowiedź #372

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość
18 Czerwiec, 2022, godz.20:06:41
Odpowiedź #373

Friedrich von Baden

Chyba zrobione
Gospodarka i przemysł mają angielski opis.
Bowiem gospodarka to po niemiecku: "Wirtschaft" zaś przemysł: "Industrie"
Dlatego powinno być Wirtschaft und Industrie

19 Czerwiec, 2022, godz.10:26:38
Odpowiedź #374

August von Hohenzollern

• Jego Cesarska Mość

22 Grudzień, 2024, godz.11:54:53 Top
Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum
pikarika virtual-life sawanna st-fu world-anime